Čarodějka na pražském hradě přehled

Čarodějka na pražském hradě
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343594/mid_carodejka-na-prazskem-hrade-awV-343594.jpg 4 37 37

Bohemian Gospel série

1. díl

Patnáctiletá Myška vůbec nestárne, je nesmrtelná. V klášteře Teplá z ní vychovávají léčitelku a skrývají ji před lidmi, aby nebyla nařčena z čarodějnictví. Jednou zachrání vážně zraněného kralevice Přemysla Otakara II. a na jeho přání s ním odjede do Prahy. Jenže kromě Myšky se dostalo do města i zlo a jí nezbude než zlo vrátit tam, kam patří – do jámy pekelné.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Alpress

Bohemian Gospel, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějka na pražském hradě. Přihlašte se a napište ho.

petulkap0698
05.06.2023 3 z 5

Kniha mě nejdříve nadchla, užívala jsem si romantiku hlavních postav, ale rychle se to zvrhlo v něco jiného. Ztěží jsem ji dočetla. Depresivní cosi.

Galadwen
30.01.2022 4 z 5

Docela dobrá historická fantasy. Myška tu ve vztahu k mladému Přemyslu Otakarovi nahrazuje historickou postavu Anežky z Kuenringu, ale jinak myslím autorka zvládla české reálie dost dobře (ve skutečnosti lépe než někteří čeští autoři historické prózy), příběh je čtivý, drobné chybky odpustitelné. Kniha je o dost temnější a depresivnější, než jsem čekala. Tři a půl hvězdy, zaokrouhluji nahoru.

irousek9
14.12.2021 1 z 5

Tak můj šálek kávy to bohužel rozhodně nebyl. Depresivní kniha. Brrrr.

Kniha Čarodějka na pražském hradě v seznamech

Přemysl Otakar II., král, 1233-1278

Autorovy knížky