Boj o pozornost přehled
Filip Kahoun
Celý náš život je pouhým součtem všeho, čemu jsme kdy věnovali pozornost. Právě ta je hlavní branou do našeho vnitřního světa a zdrojem všech zážitků i emocí. Nejvyšším životním uměním je tedy rozpoznat, čemu svou vzácnou pozornost věnovat a co zkrátka ignorovat. Lidé, kteří se naučili tuto sílu dokonale ovládat, dosahují mistrovství jak v osobních vztazích, tak v pracovním životě. Pociťují více štěstí, životní energie, a dokonce se těší i lepšímu fyzickému a duševnímu zdraví. Tato kniha přináší podrobný návod, jak chytře pracovat s vlastní pozorností. Tedy jak ji dostat pod kontrolu, co z ní nemilosrdně vytěsnit a na co ji naopak zaměřit nebo jak posílit oslabenou koncentraci. To vše opřené o nejmodernější vědecké poznatky a funkční postupy z praxe.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boj o pozornost. Přihlašte se a napište ho.
Na základě recenzí jsem si koupil současně obě knihy Boj o pozornost. Není to špatné, ale kniha podle mě, poněkud chaoticky předává informace získané z různých zdrojů. Odstavce na 4 řádky jsou taky vtipné, včetně zvýraznění “hlavní” myšlenky stránky. Kniha by jinak měla asi polovinu stran, kdyby měla také o 20% méně obsahu a lepší strukturu, možná bych dal i 70%. Aktuálních 97% je podle mě velmi mimo realitu.
Kniha se velmi dobře četla až jsem se musela brzdit ať čtu pomaleji, abych vnímala pořádně obsah jednotlivých odstavců.
Rozhodně je to kniha, kterou si v blízké budoucnosti přečtu znovu. Věřím, že na mě zapůsobí při druhém čtení jiné pasáže než při prvním. Tentokrát mě nejvíce utkvěla v paměti část knihy o pozornosti k jídlu a našemu metabolismu.
Autor mě svou knihou donutil se zamýšlet nad jednotlivými kapitolami, pozastavit se nad svým životem a nad některými situacemi, které v životě tak dobře znám, ale chyběl mi nadhled.
Třešničkou na pomyslném dortu je, že jsem se u knihy nejednou zasmála, ač je to kniha k seberozvoji.
Kniha Boj o pozornost v seznamech
2019 | Boj o pozornost |
2021 | Boj o pozornost II. - Jak si dělat chytrý osobní marketing |
Souhlasím s Kampal. Podstata obsahu by vystačila na silnější brožuru nikoli vázanou knihu o 287 stranách. Jistě jde najít i zásadní informace třeba o škodlivosti multitaskingu :o) a mnohé jiné praktické rady a pohledy na psychiku a pozornost. Tato grafika je hra na humor a na efekt na úkor struktury. Paradoxně úprava knihy trochu rozptyluje pozornost.
2/3