Bojovníci se smrtí přehled
Paul de Kruif
4. opravené vydání V příbězích autor popularizuje obětavou a úspěšnou práci lékařů a ostatních zdravotních pracovníků v boji za objevením původců zhoubných a nakažlivých chorob a líčí historii celé řady významných objevů na tomto poli.
Literatura faktu Věda Příběhy
Vydáno: 1936 , OrbisOriginální název:
Men against death, 1932
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bojovníci se smrtí. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavě popsaný historický boj lékařů s některými nemocemi - samozřejmě s dobrým koncem.
Velice pěkná a poutavá kniha z historie mikrobiologie. Přestože pravděpodobně opravdu nedosahuje úrovně a věhlasu Lovců mikrobů, zejména první dvě části jsou mimořádně zajímavé a čtivé. Styl autorova vyprávění je tak strhující, že se kniha stává bezmála až dobrodružnou literaturou… Kapitoly ze „současnosti“ lékařství se již zabývají stále aktuálními problémy medicíny a jsou podstatně vážnější a o něco méně čtivé a zůstávají stále otevřené.
I přes používaný jazyk se nezdá, že by kniha stárla a stávala se archaickou. Bude vždy zajímavá a lze ji jen a jen doporučit všem, kdo se zajímají o mikrobiologii, lékařství apod.
Kniha Bojovníci se smrtí v seznamech
nemoci lékařství mikrobiologie dějiny lékařství léky, léčiva viry a bakterie lidskost, lidství lékaři lékařské objevy
1960 | Bojovníci se smrtí |
1935 | Lovci mikrobů |
1958 | Sám proti šílenství |
1967 | Co vítr odvál |
1947 | Mužský hormon |
Poutavá kniha seznamuje čtenáře s počátky moderní medicíny. O tom nejde vyprávět, ale to se musí přečíst.