Bordeří povídačky přehled
Pavel Mondschein
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bordeří povídačky. Přihlašte se a napište ho.
Moc povedená kniha, která pohladí po duši a vykouzlí pohodu a úsměv na rtech a dokáže zpříjemnit den. Určitě je pro děti i dospělé. Těším se na další díl.
Pokud hledáte nějakou knížku na dobrou noc, kterou byste mohli nahlas předčítat svým ratolestem, mladším sourozencům či třeba klidně i sami sobě, aby se vám lépe usínalo, neváhejte. Příběhy o borderákovi Kubíčkovi vás budou bavit. Jsou napsané skvělou barvitou češtinou, dialogy jsou uvěřitelné, žádné naivní fráze, které známe z některých knižních pohádek. K tomu doplněné o krásné ilustrace Aleny Doubravové.
Kubíček má na starosti celý statek, kde dává pozor nejen na stádo oveček, ale potkává tu celou plejádu zvířátek, domácích i divokých. Vzhledem k tomu, že doma taky máme borderku, moc dobře se dokážeme vcítit do povahy tohoto čtyřnohého chlupáče.
Naše Jackie nám Kubíčka v mnohém připomíná. Ať už je to klasickým ranním rituálem “vzbudit páníčky hned, jak zableskne první sluníčko” nebo přátelskou duší, díky které se nechá podrbat od kohokoli na světě. A je úplně jedno, že to je holka a ne do černa ale do červena zbarvená. Všechny bordery jsou stejně vychytralé a je zábava o nich číst.
Kniha Bordeří povídačky v seznamech
2017 | Bordeří povídačky |
2019 | ...a pak přišlo ráno |
2019 | Bordeří povídačky 2 |
2018 | Domov s vůní ovčí vlny |
2020 | Poslední uzel: Jedno téma, osmnáct různých pohledů |
Pěkná pohádka pro děti. U nás velice oblíbená.