Bořík & spol. přehled
Vojtěch Steklač
Bořík a spol. série
O správné partě čtyř kluků z Holešovic, kteří ze všeho nejradši mají legraci. Příběhy pro holky i kluky okolo deseti let. (www.mlp.cz)
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bořík & spol.. Přihlašte se a napište ho.
Líbilo se mi to, protože Bořík má rád dobrodružství a díky tomu kniha není nudná. Perfektní byla Boříkova rodina, proto se mi nejvíc líbila kapitola Jak jsem byl slepice.
To vlastně mi byl Bořík a spol. bližší a sympatičtější než byl Mikuláš a jeho patálie. Odehrávalo se to v našich reáliích a taky to byla parta kluků, kteří to uměli pořádně rozjet. Jen si ale pamatuju, že pak ještě byl Aleš a spol., a že to už bylo slabší a že to pan Steklač možná pak už trochu díky úspěchu trochu rozmělnil. Bořík a spol. je podle mě z těchto knížek nejlepší, je to vlastně taková parafráze na Bylo nás pět, akorát v době našeho mládí a ne v době mládí našich dědečků a babiček.
Kniha Bořík & spol. v seznamech
pro děti kluci kamarádi parta dětí
2004 | Boříkovy lapálie |
2003 | Čenda a spol. |
1989 | Aleš & spol. |
1980 | Bořík & spol. |
1978 | Pekelná třída |
Bořík a jeho příběhy mne v dětství naprosto míjely, byť jsem Steklačovy knihy léta vídala u bráchy v jeho knihovničce. Nevadí, dostala jsem se k tomu nyní, kdy doplňuju vzdělání.
Poslouchala jsem jako audioknihu v podání Jana Zadražila, který se s vyprávěním o Boříkovi a jeho kamarádech popral skvěle.
Jedná se o příběhy partičky kluků z pražských Holešovic - o jejich dobrodružstvích ze života ve škole a mimo ni. Vtipné, humorné, zábavné, úsměvné. Takové to je. Svižně napsané, očividně cílené na dětské publikum, ale přitom nijak podbízivé, zjednodušující, povrchní. Takové autentické, přirozené, realistické.
Nedávám sice plný počet, ale užila jsem si to. A asi to někdy zkusím i v tištěné podobě.