Boží oko přehled
Barry Eisler
Theodore Anders, ředitel Národní bezpečnostní agentury (NSA), má jednoduchý cíl: zaznamenat každý telefonní hovor, email a ťuknutí klávesy, které souvisí s činností na internetu. Ví, že bezbřehý dohled je jediný způsob, jak zajistit bezpečnost Spojených států. Evelyn Gallagherovou nic takového příliš nezajímá. Chce se držet v ústraní a jen se v NSA starat o kamerové sítě a program na rozpoznávání tváří, aby zvládla zaplatit soukromou školu pro svého neslyšícího syna Dashe. Když však v rámci NSA odhalí existenci programu s kódovým označením Boží oko a spojí si ho se záhadnými úmrtími celé řady novinářů a whistleblowerů, kvůli svým nenadálým pochybnostem se ocitne v hledáčku dvojice vládních zabijáků: Delgada, sadistického strůjce bomb a hackera; a Manuse, deprivovaného obra, kterému doposud záleželo pouze na tom, jak co nejlépe ochránit ředitele. Na pozadí spletitého politického vydírání, teroristických provokací a intrikaření z útrob Bílého domu zuří globální válka -- válka mezi lidmi, kteří se zoufale snaží tutlat ta nejtemnější státní tajemství, a lidmi, kteří je chtějí vyzradit. Válka, v níž se Evelyn pokusí přežít jen s vynaložením veškerého svého špionážního umu a výcviku. Válka, v níž má ředitel NSA zásadní informační výhodu: možnost pohledu Božím okem.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2017 , PlusOriginální název:
The God's Eye View, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boží oko. Přihlašte se a napište ho.
Docela mě při čtení mrazilo. Velmi oceňuji doprovodný seznam zdrojů, který naleznete na konci knihy. Doporučuji, ovšem pokud ještě nejste paranoidní z dnešní doby, tak po téhle knize možná začnete být.
Boží kniha. Oko hltalo každou stránku. Autor se sice dušuje, že techniky v knize popsané je jen fikce, ale až na Boží oko je vše už několik let pravda. Dalo by se říct, že kniha je z 80% dost realistická. O těchto technikách se psalo už před mnoha lety a doba mezitím značně pokročila.
Knižní novinky (10. - 28.7.)
11.07.2017
Knižní novinky (12. - 23.6.)
12.06.2017
Kniha Boží oko v seznamech
Skvely thriller, a to, že jeho dej je do určité míry v souladu s realitou, jak ukázal Snowden, mu dodává ještě o stupínek větší zajímavost.