Boží přítelkyně přehled
Jan Dobraczyński
Román o životě Terezie z Ávily, o její cestě ke svatosti, která nebyla vůbec snadná. Čtenář se dozví nejen o jejím zakladatelském díle – reformě karmelitánského řádu a založení množství nových klášteru –, ale také o její rodině, charakteru a lidech, kteří jí byli blízcí, včetně sv. Jana od Kříže. Zkušený autor vystihuje i politickou a náboženskou situaci Španělska 16. století.... celý text
Literatura světová Náboženství Historické romány
Vydáno: 2014 , PaulínkyOriginální název:
Tak traktuję moich przyjaciół, 1990
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boží přítelkyně. Přihlašte se a napište ho.
Opět velmi čtivě napsaná kniha od Jan Dobraczynskiho.
Příběh svaté Terezie od Ježíše (z Avily) je velmi silný, plný nečekaných zvratů, velmi inspirující. To, jak je popisován její dialog s Ježíšem, a chápání celého jejich vztahu může být inspirující i pro další lidi, i když neprožívají mystické zážitky. Může jim i však ukázat jiný pohled na to, co se jim právě děje v jejich životě (pro mě to platí). Jsem moc ráda, že jsem se konečně po třičtvrtě roce, co mi kniha ležela v knihovně, dostala k jejímu přečtení. Je zde mnoho myšlenek, které stojí za zamyšlení.
Kniha Boží přítelkyně v seznamech
svatá Terezie z Ávily, 1515-1582
2013 | Stín Otce |
1971 | Přelévat moře |
1989 | Listy Nikodemovy |
1979 | Klíč moudrosti |
2012 | Hrom udeřil potřetí |
Čtivě napsaný příběh sv. Terezie Veliké, která se nespokojila se stavem karmelských klášterů a proto konala reformy a zakládala nové, kde chtěla uskutečnit hodnověrnější životní zásady v tom smyslu, že toužila po opravdovosti - čehož svým životem nakonec s Boží pomocí dosáhla.