Boží průlom v římském podsvětí přehled
Chiara Amirante
Kniha vypráví o díle Boží prozřetelnosti v životě autorky, zakladatelky komunity Nové horizonty, která se věnuje narkomanům a mladým lidem v těžkých životních situacích. Chiara Amirante (* 1966) byla v mládí formována v Hnutí fokoláre, ale po těžké nemoci byla propuštěna a objevila své vlastní povolání – žít naplno evangelium a ruku v ruce s Ježíšem „sestupovat do pekel“ zoufalých mladých lidí, přinášet jim novou naději a radost ze Vzkříšeného. Své poslání začínala v devadesátých letech v Římě jako mladá neznámá dívka s chatrným zdravím, zcela bez prostředků. Dnes ji zná celá Itálie. Komunita Nové horizonty zahrnuje více než 200 center a tisíce příznivců a dobrovolníků v Itálii i v zahraničí. Chiara napsala také řadu bestsellerů a bývá častým hostem televizních pořadů. Věnuje se převážně vedení komunity a formaci. Je poradkyní papežských rad pro migranty a pro evangelizaci.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boží průlom v římském podsvětí. Přihlašte se a napište ho.
Kniha, která upoutá pozornost na osobnost Chiary Amirante, křehké dívky s chatrným zdravím, ale velkým pochopením pro lidi, kteří v důsledku nedostatku zájmu a lásky bližních, se stávají bezdomovci, drogově závislými, ženami sexuálně zneužívanými a pod. Pro tyto lidi se Chiara zakládá společenství Nové horizonty, které pomáhá těmto lidem najít řešení jejich životních situací a tak najít radost ze života.
Vždy, když narazím na silnou osobnost, která má povolání věnovat se "potřebným" a dokáže se skutečně vydat, smekám před ní hluboce a připadám si nepatrná... Uklidňuji se tím, že Prozřetelnost má s každým své plány a každému určuje jeho povolání :-) Toto svědectví se čte mimořádně lehce a stojí za to jej přečíst!
Kniha Boží průlom v římském podsvětí v seznamech
závislost, narkomanie láska duchovní život Boží prozřetelnost Boží láska sociální práce svědectví víryAutorovy další knížky
2020 | Boží průlom v římském podsvětí |
2021 | Radost, to je kumšt! |
Knihu jsem hltala po večerech a nemohla se od ní odpoutat. Duchovní život autorky mě velmi oslovil a myslím si, že tak by měl vypadat život každého křesťana - stále naslouchat Bohu a nechat se jím vést. Jak zvládala nemoci a obtíže jsem téměř probrečela, bylo mi to tak blízké! Následný rozvoj služby byl jen výsledkem toho všeho. Autorce držím palce a žehnám ji, neboť je prorokem moderní doby.