Božská královna prokletých adamitů přehled

Božská královna prokletých adamitů
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158281/bmid_bozska-kralovna-prokletych-adamitu-A51-158281.jpg 2 7 7

Román z dob husitských válek vypráví příběh mladičké šlechtičny Marie, jejíž rodinu vyvraždili husité. Marie se rozhodne pomstít, a proto vstoupí do táborské komunity. Než však stačí probodnout hejtmana Žižku, jehož tvář jí utkvěla v paměti, zadrží ji kovář Rohan. Dívka se mu líbí, jeho city jsou opětovány a mladí lidé se do sebe zamilují. Mezitím tu vzniká sekta adamitů, jejímž vůdcem se stává Rohan. Láska těch dvou náhle prochází podivnou katarzí za erotických excesů adamitské volné lásky. Adamité jsou posléze vyhnáni z Tábora a zvolí si Marii za svoji královnu. Jejich ideály jsou však brzy konfrontovány s tvrdou realitou, neboť proti nim vyrazí trestná výprava?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Božská královna prokletých adamitů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Sisi11
14.06.2024 2 z 5

Omlouvám se, ale takhle úchylný příběh jsem tedy nečekala...

První kapitola je plná hnusu, tu klidně přeskočte, protože se vám akorát zvedne žaludek. Autor si ji mohl odpustit, není totiž o ničem jiném než o nechutnosti. Dále se střídá fabulační linie o adamitech a jakýsi faktický popis bojů, osob a výroků; takže záživný děj z obce Hory Tábor je neustále zastavován všelijakými popisy a dialogy na královském dvoře a výčtem lidí, ve kterých se leckdy i ztratíte.

Čekala jsem odpočinkový příběh (klidně vymyšlený, to autorovi vůbec nemám za zlé), ale tohle dílo je velmi daleko od tohoto mého očekávání. Je to škoda, protože tahle etapa dějin je dost zajímavá a příběh adamitů je dobrý, jen kdyby nebyl takhle rozsekaný.

Tesák
29.05.2018 1 z 5

Dočetl jsem se sebezapřením. Ta kniha nemá spád ani děj , nikam člověka neposune, nepobaví. Není každý den posvícení.


minek
07.04.2018 1 z 5

Pohled do života v Táboře za husitského hnutí, zaměřený především na vznik Adamitů. Ovšem autor mocně fabuluje a z kněze Adama Rohana z Belgie (pikharta) udělal kováře. Řekl bych že až moc jsou přehnané obrazy neustále souložících účastníků děje, včetně lesbického vztahu Anny či snaha o zapojení Jana Žižky do adamitských rituálů.
Dost nepravděpodobně vyznívá i zmiňovaná a v ději použitá pravděpodobně Kámasútra v latinském překladu. Nedokáži si představit, že by někdo takovouto knihu přeložil do latiny, když vzdělání příslušelo především kněžím a u těch to nepřicházelo v úvahu, a kdo by ji vytiskl, když i tiskárny byly pod církevní kontrolou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Božská královna prokletých adamitů v seznamech

v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst3x
v dalších seznamech1x