Božská rovnice: Hledání teorie všeho přehled

Božská rovnice: Hledání teorie všeho
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545303/bmid_bozska-rovnice-hledani-teorie-vseho.jpg 4 70 70

Má vesmír plán? Anebo s námi hraje a bude hrát kostky?

Literatura naučná Věda Vesmír
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

The God Equation


Interpreti: Miroslav Táborský
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Božská rovnice: Hledání teorie všeho. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (16)

smazenaryba
včera audiokniha 3 z 5

Kaku je na rozdiel od Hawkinga či Sagana známy viac ako popularizátor než vedec a zdá sa, že sa v tejto role naozaj našiel. A to až tak, že sa vo svojich knihách často necháva unášať špekuláciami, ktoré viac pripomínajú scifi, než vedu. Či je to dobre, či zle nech každý uváži sám.

MartyM
23.05.2024 5 z 5

Kniha chronologicky a srozumitelně popisuje nejzásadnější objevy filosofů a vědců napříč historií. Je to stručné čtení a dokonce bych si i přál, aby bylo delší (knihu jsem přečetl během jednoho víkendu). Hezky jsem si díky této knize utřídil, jak na sebe jednotlivé objevy vědců navazovaly. Naše chápání přírody se v průběhu let neustále vyvíjelo a měnilo, což pokračuje dodnes. Nejvíc jsem se těšil na poslední část, kde je zmíněna teorie strun a M-teorie. Kniha se mi líbila, jen bych si přál, aby byla delší a podrobnější. I přesto ale dávám plný počet hvězdiček.


mybrave
01.01.2024 5 z 5

Kniha vypráví příběh objevování jednotlivých základních fyzikálních sil a touze fyziků je všechny popsat pomocí jedné rovnice. Autor popisuje vývoj poznání napříč stoletími velmi poutavě. Často si různé teorie odporují a nemohou být pravdivé obě zároveň. Někdy je třeba některou teorii zavrhnout a vytvořit novou. Na začátku dvacátého století fyzikové vytvořili dvě teorie, které dodnes neumíme spojit do jedné. Jde o Einsteinovu obecnou teorii relativity a kvantovou mechaniku, na jejímž vývoji s podílelo množství skvělých fyziků. Existuje možnost, že teorie strun bude finální kvantovou teorií gravitace. Teorie, která bude zahrnovat všechny dnes známé základní interakce. Práce však zdaleka nejsou dokončeny a je možné, že to také bude všechno jinak.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Božská rovnice: Hledání teorie všeho v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených92x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených1x
v Knihotéce44x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x