Mečem a krví přehled
Pip Vaughan Hughes
Bratr Petroc série
< 4. díl
Vládcové Evropy v honbě za mocí Král Ludvík IX. se chystá na svoji neslavnou 7. křížovou výpravu. Papež a císař si jdou vzájemně po krku. Hamižnost a ambice se kříží a výsledkem je jako obvykle krev. Petroc z Aunefordu se ocitá přímo uprostřed dění. Po letech strávených na palubě Kormoránu ve společnosti obchodníků s relikviemi se konečně ocitá na pevné zemi. Je z něj bohatý muž, podílník významné benátské banky a mohl by si plnými doušky užívat svého bohatství. Záhy však zjistí, že mezi peníze a svobodu nelze klást rovnítko.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2011 , BB artOriginální název:
The Fool’s Crusade, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mečem a krví. Přihlašte se a napište ho.
Bohužel jsem knihu přečetl jako první ze série a možná proto není mé nadšení asi dostatečné.
Plně souhlasím s čef, pode mnou. Tak uvidím co řekne první, předchozí díl a pak i další.
Tenhle díl už se mi nelíbil tolik jako předchozí tři, ale přesto určitě nelituji, že jsem si ho přečetla. Krásná série.
Kniha Mečem a krví v seznamech
Celou sérii hodnotím jako průměrnou. Děj se neskutečně vlekl. Zdlouhavé nezáživné popisy. Do čtení jsem se nutil a často u knížky usnul, což se mi nestává.