Zlatá růže přehled
Zuzana Koubková
Bratr Zdislav série
V první polovině 14. stol. jižním Čechám vládnou páni z růže, mocní Vítkovci, kteří si víc než dění v zapadlých obcích hledí mocenských intrik. Bratr Zdislav, johanita, někdejší templář, sem přijíždí na žádost svého představeného Ulmana. V bývalé templářské tvrzi se totiž děje něco, s čím si ani protřelý starý lišák Ulman neví rady. Poradí mu bývalý templář? Zjistí, kam, a hlavně jak zmizel johanita Otto? Má jeho zmizení nějakou souvislost s únosy, vraždami a dalšími nepravostmi, které se v kraji dějí? A byli templáři opravdu tak nevinní, jak Zdislav tvrdí? Tentokrát se bude muset poprat nejen s nepřáteli z masa a kostí, ale i se stíny své vlastní minulosti…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá růže. Přihlašte se a napište ho.

Děj se přenesl do jižních Čech, krajiny rybníků, které zde sehrají svoji roli, i pánů z Růže. Zdík zde překvapivě odhalí svůj původ a nejen ten, opět rozsekne zapeklitý případ, opět za cenu osobních ztrát. Zdařilá část, jsem zvědavá, kudy příběh bývalého templáře půjde dál.

(SPOILER) Opět jsem se moc pobavila. Připadá mi, že příběhy jsou s každým dalším dílem lepší a lepší. Tentokrát vyšetřoval Zdík opravdu otřesný zločin. Pátrání bylo napínavé. Navíc došlo k odhalení Zdislavova původu. Bohužel stálo vyšetřování zločinu život jednu moc sympatickou postavu, ale i tak už se těším na další díl.
Knižní novinky (8. týden)
17.02.2019
Kniha Zlatá růže v seznamech
v Mé knihovně | 76x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2015 | ![]() |
2003 | ![]() |
2015 | ![]() |
2017 | ![]() |
2007 | ![]() |
Další, v pořadí již pátý díl příběhů bývalého templáře a nyní johanitského rytíře Zdíka nás zanese do držav Vítkovců, konkrétně pánů z Hradce. Zdík je vyslán pátrat po zmizelém johanitovi Ottovi, a postupně zjistí, že je na stopě sériovému vrahovi.
Líbilo se mi úvodní shrnutí Zdíkova života, a posléze odhalení jeho původu. Samotný příběh byl zajímavý, čtivý a dostatečně napínavý. Lidské charaktery zůstávají i po staletích stále stejné.
Mrzí mě závěrečná ztráta. Tak uvidíme, co přinese budoucnost.