Bratrstvo I. - Bitva u Lučence přehled
Alois Jirásek

Bratrstvo (Jirásek) série
1. díl >
První část Jiráskovy trojdílné historické rapsodie Bratrstvo. O bojích husitských bratříků pod vedením Jana Jiskry z Brandýsa za nezávislost Horní země (dnešního Slovenska) na Maďarech pod vládou Jánose Hunyadiho. Napsáno v letech 1898 - 1899.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bratrstvo I. - Bitva u Lučence. Přihlašte se a napište ho.

31.10.2023

Jenom pro nadšence. AJ si očivině nijak moc nelámal hlavu s tím, že to po něm bude muset taky někdo číst :-)
Více než 100 dalších eknih zdarma...
02.12.2019
Kniha Bratrstvo I. - Bitva u Lučence v seznamech
v Mé knihovně | 182x |
15. století husitství národní obrození české národní obrození historické romány české rományAutorovy další knížky
1970 | ![]() |
1951 | ![]() |
1965 | ![]() |
2000 | ![]() |
1955 | ![]() |
Český Pán prstenů.
Historický románový epos a jeho první díl mě rozhodně nenechal chladným. Výprava celého příběhu je neuvěřitelná, prakticky by se knížka dala aplikovat v hodinách dějepisu a zeměpisu. Celkově v příběhu nechybí milostné motivy a akční zápletky, nádherné popisy slovenské přírody a nakonec scény z bitevních polí s velmi dobrým dramatickým scénářem. Moc se mi líbí střídání vyprávějících postav. "Tady máte fakta, pohled z úhlu České/Slovenské strany, ale zároveň tu máme i pohled maďarského gubernátora na tu samou bitvu.“ Boží.
Těším se na "Dvě věže".
Doporučuji!