Bratrstvo neohrožených: Velitel přehled

Bratrstvo neohrožených: Velitel
https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75733/bmid_bratrstvo-neohrozenych-velitel-Pu3-75733.jpg 5 59 59

Co se do filmu nedostalo. O dni D Dick Winters seskočil padákem do německého zázemí aby se zúčastnil bojů na normandských plážích. Během několika dnů se stal velitelem slavné roty E 506. výsadkového pluku, nazývané Bratrstvo neohrožených pro svou neutuchající bojovou morálku. Vedl svou jednotku v bojích v Holandsku, při německé protiofensivě v Ardenách, osvobozoval koncentrační tábor a na konci války obsadil Hitlerovo Orlí hnízdo u Berchtesgadenu. Byl považován za nejlepšího bojového velitele druhé světové války. Na základě jeho pamětí a vyprávění jeho podřízených natočil Stephen Spielberg televizní seriál. Jeho kniha je založena na válečném deníku, který si vedl během války, ale obsahuje i dosud nepublikované příběhy, které mu vyprávěli jeho druhové. Winters jako jediný zůstal u roty E od jejího vstupu do bojů až do konce války a tak jsou jeho dosud nikdy nepublikované materiály unikátní.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Baronet

Beyond Band of Brothers, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bratrstvo neohrožených: Velitel. Přihlašte se a napište ho.

parxel
předevčírem 5 z 5

Bratrstvo neohrožených: Velitel nese skrytý podtitul co se do filmu nedostalo. Podle mého názoru, je tato kniha tištěnou obdobou stejnojmenného seriálu. Pár věcí tam bylo navrch, ale mě osobně nepřišlo, že by to bylo nějak zásadní a důležité. Takže pokud znáte seriál, tak vám kniha moc nového nepřidá. Navzdory tomu si myslím, že na tom vůbec nezáleží. Číst Bratrstvo neohrožených bylo jedno velké napínavé dobrodružství. Já jsem si vyprávění moc užil a velmi rád se k této knize vrátím.

jan.para
27.09.2024 5 z 5

Bratrstvo Neohrožených jsem viděl mnohokrát, takže jsem musel přečíst i tuto knihu a musím říct, že Richard Winters byl prostě frajer. Skromným způsobem popisuje své válečné zážitky a přidává další informace o rotě E, takže hltáte každou stránku. Knihu jsem přečetl jedním dechem.

kamil6084
05.04.2023 5 z 5

Kdo viděl seriál Bratrstvo neohrožených bude spokojen. Takhle kniha trochu otevírá jak se Major Winters dostal k armádě a do pozice důstojníka. Jeho cesta univerzitou apod.

Kniha Bratrstvo neohrožených: Velitel v seznamech