Břeh temné vody přehled
Joe R. Lansdale
May Lynn kdysi bývala nádhernou dívkou, která snila o tom, že se stane hollywoodskou hvězdou. A najednou je mrtvá a její tělo vyloví z hlubin řeky Sabiny. Sue Ellen, May Lynnina cílevědomá sedmnáctiletá kamarádka, se po May Lynnině pohřbu rozhodne její tělo vykopat, zpopelnit a popel rozprášit v Hollywoodu. Když už se May Lynn hvězdou stát nemůže, tak ať se alespoň její popel dostane do místa jejích snů. Společně se svými nejlepšími přáteli a matkou alkoholičkou Sue Ellen ukradne vor a plaví se po řece dolů, aby May Lynniny ostatky dopravili do Hollywoodu. Jenže je tu jeden háček. Sue Ellen má u sebe také ukradené peníze, po kterých pátrají její nevlastní otec a další nepřátelé, kteří jsou schopni čehokoli, aby je dostali nazpět. A co se zpočátku zdá jako unikátní příležitost vymanit se z nicotného a prázdného života, s sebou naopak přinese katastrofální následky. Sue Ellen i její kamarádi dostanou od života tvrdou lekci… Břeh temné vody je román, o kterém by se dalo říct, že ho společně napsali Mark Twain se Stephenem Kingem. Světově uznávaný americký spisovatel Joe R. Landsdale se touto knihou vydal s odvahou a odhodláním zcela novým směrem. 1. vydání. -- zdroj: www.pitaval.cz --... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2013 , BránaOriginální název:
Edge of Dark Water, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Břeh temné vody. Přihlašte se a napište ho.
Nechala jsem se nalákat na popis knihy. Nechápu jak tohoto spisovatele může někdo přirovnávat k autorům jako jsou Mark Twain a Stephen King. Z mého pohledu u těchto autorů kniha ani neležela. Příběh byl překombinovaný a místy dost směšný. Přišlo mi to spíše jako hodně špatná parodie.
Od každého něco,zvrácenost,hnus,občas přitažené za vlasy a i trocha černého humoru.Čte se dobře.
Kniha Břeh temné vody v seznamech
2015 | Nebezpečné ženy |
2020 | Odměna z pekla |
2013 | Břeh temné vody |
1998 | Tarzan – ztracené dobrodružství |
1998 | Bizarníma rukama |
Opravdu škoda nezkorigovaného překladu, mohla to být celkem slušná "young adult" knížka, kterou bych ocenila i jako dospělá, ale mne ty chyby tahají za oči.