Brigita přehled

Brigita
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199968/bmid_brigita-tJA-199968.jpg 3 33 33

Brigita Benešová, šedesátiletá hrdinka, obětovala celý život rodině, výchově dcer a povolání zdravotní sestry, které si zvolila už ve svém dětství. Snažila se vyjít vstříc lidem kolem sebe a přizpůsobovala se všem situacím. S odchodem do důchodu se Brigita ocitá na prahu nové životní etapy. Penze, na kterou se těšila, se postupně stává utrpením. Brigita vezme život do vlastních rukou a navzdory rodině si najde zaměstnání na starém sídle rodiny Kleinových. Práce zahradnice jí přinese do života radost, štěstí, ale také lásku, v kterou už nedoufala.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Brigita. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

ZáchodovýČtenář
12.05.2024 2 z 5

Zajímavé téma, nekonfliktní děj a šťastný konec. Trochu červená knihovna. Co mě zklamalo je to, že jsem četla, že je autorka věřící. Čekala jsem knihu pro věřící ženy a přitom je tam v podstatě reklama na sex před manželstvím. Je to takový kočkopes, autorka chce jako dobré představit i křesťanské hodnoty i hřích.

AlenaF
07.06.2023 4 z 5

Docela pěkné čtení, optimistické, pro hlavní postavy dopadne vše dobře, což jsem ve svém rozpoložení opravdu potřebovala.


salexice
07.10.2022 2 z 5

Nepříliš časté téma český románů - stáří, pocity nepotřebnosti, neužitečnosti a nenaplněnosti. Slabší je už stránka zpracování. Do jednání hlavních hrdinů se promítá určitá starosvětskost, což je vlastně milé. Méně mile na mě působí určitá naivita a předvídatelnost jednání protagonistů i dalšího vývoje románu. Vlastně jsem knihu dočetla s milým pocitem a laskavým rozpoložením. Pokud kniha měla přinést naději (komukoliv) tak je to vlastně fajn počin.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Brigita v seznamech

v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit2x