Brněnská strašidla přehled
Roman Juránek
Publikace je pojata jako encyklopedická příručka o nadpřirozených bytostech, tajemných jevech a magických místech na území města Brna a jeho okolí. Nejde o další sbírku brněnských pověstí, i když pověsti samozřejmě byly základním zdrojem, z něhož autor čerpal informace při shromažďování materiálů, jemuž se věnoval několik let. Z toho důvodu se v knize pochopitelně neobjevují některé Brňanům důvěrně známé pověsti. Kniha je určena všem věkovým kategoriím Brňanů, kteří se zajímají o své město. Zatímco děti zde najdou řadu strašidelných příběhů, dospělí čtenáři ocení historické komentáře, zajímavosti z dávného života našich předků a celkovou přehlednost zpracování.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Brněnská strašidla. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Brněnská strašidla v seznamech
2008 | Brněnská strašidla |
2001 | Když krajem táhli Švédi |
2011 | Brněnské strašidelnosti |
2023 | V obležení |
2000 | Dobrodružství starého Brna - Tajemství dámy v růžích / Za časů krále |
Je to přesně to, co kniha slibuje. Přehled strašidel seřazených do kategorií. Ke každému strašidlu je napsaný krátký příběh.
Kniha je napsaná čtivě a při troše volného času ji máte přečtenou během pár dní.
Hodně příběhů se svým způsobem opakovalo, ale s tím autor asi nemohl nic udělat. Jelikož tento soupis strašidel napsal na základě svého výzkumu, nelze očekávat, že by některá z povídek mohla být podána jinak.
Knihu rozhodně doporučuji. Nejspíš mě moje zvědavost na některá místa zavede.