Anonymita přehled
Ursula Poznanski , Arno Strobel
Buchholz a Salomonová série
1. díl
První společný případ zavede komisaře Daniela Buchholze a jeho kolegyni Ninu Salomonovou na stopu tajemného internetového fóra Morituri, které se nachází v obtížně přístupné části internetové sítě, jíž se přezdívá darknet. Jeho členové mohou navrhovat jména potenciálních kandidátů a následně o nich hlasovat. Vítězové jsou předem odsouzeni k smrti. Jenže uživatelé fóra umístěného v anonymní části internetu přicházejí a odcházejí jako stíny a nenechávají za sebou žádné stopy. Naproti tomu smrt je velice reálná a číhá blíže, než si Buchholz a Salomonová dokážou představit…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , KalibrOriginální název:
Anonym, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anonymita. Přihlašte se a napište ho.
Napětí i humor, to mám v thrillerech ráda. Dvojice vyšetřovatelů byla skvělá a vyústění příběhu asi nikdo nemůže očekávat.
Kniha se mi velmi líbila. Nina je neřízená střela a Daniel je konzervativní typ. Až do konce příběhu jsem netušila, kdo by za tím mohl být. Kapitoly i děj svižný, měla jsem knihu přečtenou za 2 dny. Velmi doporučuji.
Knižní novinky (28. týden)
05.07.2020
„„Všichni musíme umřít. Někdo dříve, někdo později. Kdo by měl být podle tebe na řadě první? Pravidla jsou prostá. Vy se rozhodujete a já jsem paže, která třímá meč. Naší arénou je Hamburk.““
Kniha Anonymita v seznamech
Průměrné a nakonec překombinované a dost nelogické.
Střídání vypravěčů je zajímavý nápad, ale nějak nefunguje.
Co je ale strašné, to je překlad. Jako by česky psal Němec, nebo Maďar.