Buď hodná přehled

Buď hodná
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504335/bmid_bud-hodna-1Jd-504335.jpg 4 81 81

Psychologický román rozprostřený v čase přes čtyři generace, ve kterém se pravda odhaluje postupně a nenápadně. Zmizela žena. Žena, která má svůj život i životy svých blízkých pod kontrolou. S níž nelze hnout, je zcela bez emocí, neumí se radovat, nikomu nevěří a nepřeje. Ale peče báječné štrúdly – broskvové. Je vdaná, a díky svému muži také zajištěná. Když se usmívá, je to tak nějak napůl. A dál? Co ji bavilo? Kam ráda chodila? Koho znala? S kým se stýkala a kde byly její oblíbené podniky, obchody, kousek přírody? Nic. Nikam. Nikoho. S nikým. Nikde. Dříve pozitivně naladěné děvče. Tančila, zdobila sebe i svět kolem a radovala se. Naivní snílek. Opečovávaný jedináček. Ztřeštěná kamarádka. Zamilovaná puberťačka. Královna krásy. Silná, přátelská, otevřená… Lvice. Kde může být? Kdy se začala pomalu, ale jistě ztrácet?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Buď hodná. Přihlašte se a napište ho.

Katuska88
04.10.2024 5 z 5

Že se bude jednat o téma domácího násilí mi bylo před četbou poměrně jasné už z anotace.
A právě proto jsem se rozhodla knihu přečíst a dát na doporučení, a to i přesto, že neznám ani autorku, ani moc nevyhledávám českou tvorbu.
Nalákalo mne i to, že se jedná o vícegenerační román.
Nečekala jsem, že bude četba této knihy v mém případě tak odsýpat, za mne se rozhodně děj netáhl a vše směřovalo poklidným tempem k bravurnímu finále. Bála jsem se velkého počtu stran - zbytečně.
Za mne super.
Jen bych uvítala třeba i kapitolu z pohledu Františka.

Vojslava
10.09.2024 4 z 5

Tohle psycho se naprosto zřejmě nedalo vyprávět jednou linkou - pak by celý příběh byl neuvěřitelný, až by to bolelo. Tohle je rafinovanější, byť občas poněkud vleklé a občas v detailech vyprávěné dost prvoplánově, ale nakonec leccos je náznakem věcí, které se objasní o sto stránek dál. Nejčastěji bych byla na jednotlivé postavy ječela něco ve smyslu Copak nevidíš, že tohle je past, podraz, manipulace, která tě ve finále bude stát kus duše? A ačkoliv se některé pasáže zdají přestřelené, vím, že to často bývá černá skutečnost. Daně jsem její ztracení na konci moc přála.

Nunynka
03.09.2024 3 z 5

Kdyby kniha začala koncem,tak bych dala určitě lepší hodnocení. Ale přes první půlku jsem se fakt prokousávala. Přeskakování postav a časové linky mě opravdu dělalo velké problémy,ale myslím,že to bylo také tím,že jsem se u knihy nudila. Až poslední čtvrtka knihy stala opravdu za to. Proto jestli se pustíte do čtení vydržte do konce.

Kniha dvou cest, Dotek jako led a další knižní novinky (6. týden)

05.02.2023

Kniha Buď hodná v seznamech