Budoucí královna přehled

Budoucí královna
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468006/bmid_budouci-kralovna-or6-468006.jpg 4 47 47

Příběh princezny Alžběty a Philipa Mountbattena začíná ve Windsoru ve válečném roce 1943, kdy se princezna opět setkává s šarmantním poručíkem, kterého poprvé viděla před několika lety. Philip představuje všechno, před čím ji vždy varovali: nebezpečí, dobrodružství, nejistotu. Přesto, nebo právě proto, se Alžběta nedá odradit a rozhodne se riskovat i nelibost královského dvora. Podmanivý příběh pootvírá bránu do tajných komnat královského paláce a na pozadí událostí druhé světové války přibližuje historii vztahu britské královny Alžběty a prince Philipa.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

Before the Crown, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Budoucí královna. Přihlašte se a napište ho.

Aghatte
11.02.2024 2 z 5

Takové nijaké obyčejné vyprávění.
Kdyby nešlo o královský pár, tak to nikdo nečte. Ale jelikož o něj jde, tak jsem si knihu půjčila.
Phillip vyzněl jako nezodpovědný floutek, co sám nedokáže nic, takže mu bylo jedno, koho si vezme, hlavně, ať ho to vytáhne z bídy. Armáda mu svědčila, protože udávala řád a pravidla.
A Alžběta vykreslena jako zamindrákovaná husa, která se omylem narodila do královské rodiny.
Ale všichni víme, jak oba vedle sebe vyrostli, co dokázali, a jaký život prožili, takže to zas tak špatné nebylo.
Ona byla ten generál, co Philip tolik potřeboval, aby fungoval.
A láska? Je možné, že to byla i velká láska, ale hodně prosycena politikou, protokoly a obecným zájmem.
I královna je taky jen člověk.

Vivetkav
14.08.2023 3 z 5

Kniha mě zaujala obálkou a potom jsem jí odsouvala jinými knihami a dnes si říkám..šmankote proč už jsem po ní dávno nesáhla.. vtáhla mě hned do děje a musím říct, že jsem se i hezky zasmála.. četlo se to velmi lehce poutavy příběh jak k sobě ty dva došli.. překvapilo mě jak si Alžbeta vydobyla svého "prince" a byla potom proti sňatku Diany a Megane.

Parwana
15.02.2023

Na knížku jsem se moc těšila, protože se mi moc líbila obálka a chtěla jsem prožít královskou romanci Alžběty a Phillipa. Kniha mě ale dost zklamala. Nejen tím, že se ani na straně 50 nic pořádného nedělo, ale i plytkými a trochu primitivními dialogy mezi hlavními postavami. Snažila jsem se ji neodložit, nakonec to bohužel nešlo. Holt nebudu patřit mezi její fanoušky, to je život.

Knižní novinky (38. týden)

19.09.2021

Kniha Budoucí královna v seznamech