Buďte užitoční: Sedem zásad pre život přehled
Arnold Schwarzenegger
Sedem pravidiel, ktoré musíte dodržiavať, aby ste si uvedomili svoj skutočný zmysel života - destilované Arnoldom Schwarzeneggerom z jeho vlastnej cesty neustáleho objavovania a mimoriadnych úspechov a dostupné pre úplne každého.
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Sport
Vydáno: 2023 , Eastone BooksOriginální název:
Be Useful: Seven Tools for Life, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Buďte užitoční: Sedem zásad pre život. Přihlašte se a napište ho.
Začátek super, Arnie je velmi věcný a obecné poznatky demonstruje na konkrétních příkladech z jeho kariéry. Bohužel se mu nedaří tuhle nastolenou laťku udržet po celou knihu, někdy ke konci druhé třetiny se to urve do takové lehce inspirující formy životopisu - což není uplně na škodu, ale není to to kladivo první cca poloviny. Závěr je pak hodně příjemný, to je ale celá kniha.
Pro mě velmi inspirující podnětné čtení. Vůbec jsem netušil Arnoldův rozsah aktivit a zapojení do zlepšování tohoto světa. Kniha byla pro mě občerstvením a současně velkou motivací a inspirací.
Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)
04.02.2024
Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)
05.11.2023
Kniha Buďte užitoční: Sedem zásad pre život v seznamech
životopisy, biografie rady, tipy, nápady
Total Recall byla trošku chválenkárská, ale hezká knížka plná pozitivní energie. Buď užitečný mě absolutně zklamala a zanechala trpkou pachuť. Její hodnocení proto muselo počkat dva měsíce.
Sama o sobě je knížka hezká, motivační a Arnoldovská. Samozřejmě je dobré podpořit souseda, který udělal díru do Ameriky a světa a navíc je takový sympaťák. Co mě však nakonec zkazilo celou knihu byla jedna drobná poznámka. "Já jsem měl vždy spousty energie, co byla určitě výhoda...". Co prosím? Výhoda? Ať se na mě Arnold nezlobí, ale bez energie, kterou pociťuje celý život, by nic z toho, co dokázal, nedokázal. A tato věta mi vlastně rozbila vše, co v knížce zaznělo. Když mám několikahodinový trénink, tak opravdu si pak nedokážu sednout ke knize a studovat, jak to Arnold popisuje a nikdy mi to nešlo. Dokážu v létě ujít Stezku Českem ale je pro mě nepředstavitelné v rámci toho studovat nebo pracovat 6-8 hodin, protože se nedokážu na tak dlouhou dobu soustředit.
A ano, je to moje chyba, nemám onu drobnou výhodu, ale tedy jako já neznám moc lidí, co by ji měli. A tak mě knížka vlastně naštvala, i když objektivně princip užitečnosti a cílevědomosti je obdivuhodný, stejně, jako samotný Arnold. Normálně by dostal i 4 hvězdičky, ale já z té jeho "drobné" výhodu opravdu nemůžu.
Tak senátore, uvidíme, co napíšete za 10 let.