Budu ti vyprávět přehled
Jorge Bucay
Demián je zvědavý a neklidný mladík, který by se rád dozvěděl více sám o sobě. Tato touha ho přivádí k Tlouštíkovi Jorgemu, poněkud zvláštnímu psychoanalytikovi, který mu pomáhá čelit problémům a nacházet odpovědi pomocí velmi osobité metody: každý den mu vypráví nějaký příběh. Klasické, moderní nebo lidové povídky, jež vybírá tak, aby díky nim pomohl svému mladému příteli vyřešit pochybnosti. Tyto příběhy mohou i nám všem posloužit k tomu, abychom lépe porozuměli sami sobě, svým vztahům a obavám.... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Příběhy
Vydáno: 2005 , NoxiOriginální název:
Déjame que te cuente, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Budu ti vyprávět. Přihlašte se a napište ho.
No ano, mnohdy je dobré na nějakém příkladě, který se vás rádoby netýká pochopit, proč se třeba chováte jako vůl. Nebo přispět k řešení nějakého problému, jemuž brání blok, který máte v sobě. Třeba když se chováte jako vůl a před ostatními se tak musíte chovat dál, protože by se odhalilo, že jste vůl.
Jenomže... někdy je prostě nejlepší všechno rozkopat a odejít. Také se uleví (pokud vás nikdo nevidí -:))).
Kdysi jsem knihu četla a rozhodla jsem se ji přečíst znovu.
Jedná se o příběhy, které skutečný terapeut vypráví svému klientovi a ze kterých se můžeme všichni něco naučit. Mohou vám pomoci s řešením každodenních starostí nebo se zamyšlením nad sebou.
Dle mého názoru by si tuto knihu měli přečíst všichni.
Kniha Budu ti vyprávět v seznamech
psychologie psychoterapie sebepoznání, sebepoznávání úvahy a zamyšlení rozvoj osobnosti, osobní rozvoj argentinská literatura životní moudrost příběhy argetinské příběhy
2005 | Budu ti vyprávět |
2009 | Milujte se s otevřenýma očima |
2023 | Cesta samostatnosti |
Za mě naprosto skvělá kniha. Některé příběhy mě bavily více jiné méně ale jinak velká studna moudrosti i uvědomění. Knihu jsem si i pořídila jelikož z ní ráda budu čerpat dal :)
"Člověk si lépe zapamatuje příběh nebo bajku než složitou diagnózu či definici"