Buenos Aires, kotě přehled

Buenos Aires, kotě
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353097/bmid_buenos-aires-kote-3mE-353097.jpg 4 8 8

Malé kotě náhodou zhlédne dokument o Buenos Aires a rozhodne se tam podívat. Zjistí však, že podobně báječný a dobrodružný svět může být i na zahradě za oknem. Zrzavá veverka se nechce dělit o své oříšky a hodí po černé veverce šišku. Ta v ní objeví spoustu skvělých semínek – a zrzavá veverka najde ve svém oříšku jenom šaty pro princeznu… Takové jsou příběhy v této milé knížce. Každý je trochu jiný, ale jejich sympatičtí hrdinové mají jedno společné – jak to na tomto světě doopravdy chodí, na to si musí nejdříve přijít sami. A zažijí přitom spoustu legrace! Kniha je určena dětem od 6 let.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Buenos Aires, kotě. Přihlašte se a napište ho.

simca9342
20.05.2024 5 z 5

4/6
Různé příběhy o zvířatech. Začínají poněkud zmateným kotětem, které se rozhodlo cestovat do daleké země, což nedopadlo podle jeho představ. Pokračují závodem dvou aut, nápravě lakomé a pyšné veverky a jiných krátkých příběhů dnešní doby. Na všech pohádkách oceňuji hrátky se slovy -
ze smutně znějících slov porazit zvíře může vzejít radostný pokřik, protože dotyčný prostředek myslel porážku ve hře, když při odpovědi, že je princezna k sežrání ve smyslu, že je moc pěkná drakovi zakručí hlady v břiše nebo, že někoho vůbec neslyšet by bylo krásné.

Knihomolka506
06.05.2024 5 z 5

Jednohubka z minulé návštěvy knihovny. Kotě se podívá na televizi a samo odjede neznámo kam. Při cestování zjistí zajímavou věc. Mnoho dalších pohádek v knize má spolecnou věc - všechny jsou o zvířatech a jejich odvaze něco uskutečnit, splnit si své sny. Kniha odkazuje na to, že ani my lidé bychom neměli čekat až "naprší a uschne," ale dělat to hned. Vzhůru do balení kufrů!

Mermaid
15.05.2023 5 z 5

Knížku jsem koupila za symbolickou cenu ve výprodeji a ačkoliv jsem tedy nic nečekala, byla jsem velmi mile překvapená. Trochu pohádky, více možná bajky a čeština použita způsobem, který
Vám prostě žádný překlad nenabídne. Děti si na ni tříbí smysl pro humor. Čteme i s tříleťákem, když se zeptá, vysvětlím. Děti bych v tomto rozhodně nepodceňovala! Sama si pamatuju, že mě v dětství bavily snad nejvíc knížky "vícevrstnaté" - jinak jsem jejich příběh chápala jako úplně malá a jinak s přibývajícím věkem, jak se mi postupně odtajňovaly všechny slova, významy. Takové knihy pak vydržely v knihovně nejdéle. Takže určitě doporučuji, doufám, že ji objeví více milovníků češtiny. Pro nás je nej asi pohádka o slepičce .

Kniha Buenos Aires, kotě v seznamech

v Mé knihovně6x