Bumerang přehled
Bengt Danielsson
Autor v cestopise o Austrálii vypráví o své 30.000 kilometrů dlouhé cestě vnitrozemím tohoto kontinentu, o historii jeho objevení, o prvních evropských přistěhovalcích i o dnešním moderním životě v metropolích.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bumerang. Přihlašte se a napište ho.
Prokrastinací zavání můj projekt : Likvidace knihovny po starých rodičích. Prohrábnu jednu z mnoha krabic, něco vyberu, přečtu a pak s omluvou vracím zpět. Naposledy tuto šedesátiletou knížku Bumerang. Není tedy o současné Austrálii (určitě už má všechny mapy zdigitalizované, varovné systémy fungují a chlubí se dokonalými IS), ale má vůni dob minulých-neminulých, kdy ještě lze vnímat osobité kouzlo země než všichni začali používat stejné mobily a obdivovat stejné superstars.
Austrálie této doby zaujme svou jinakosti, vychází z jiné geografie a z jiné kultury a důsledky nestandardního osídlení se na ní také podepsaly. Knížka čtivá i zábavná (pokud si odmyslíme know how bílého muže ve vztahu k domorodcům) a určitě by mohla být v portfoliu těch, co se do této nádherné země chystají.
Kniha Bumerang v seznamech
Austrálie cestopisy původní Australané
1967 | Rajský ostrov |
1968 | Zapomenuté ostrovy Tichomoří |
1972 | Bumerang |
1964 | Galimatyáš v Tichomoří |
1983 | Gauguin na Tahiti a Markézách |
Jde o poutavě napsaný cestopis, kde autor s manželkou a dcerou procestovali Austrálii. Určitě to tehdy stálo za to. A ty vzdálenosti.