Byla jsem íránskou princeznou přehled
Sara Harris
Skutečný životní příběh Američanky a jejich dcer v monarchistickém i revolučním Íránu
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1998 , IRYOriginální název:
The Peacock Princess
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Byla jsem íránskou princeznou. Přihlašte se a napište ho.
Příběh je velmi čtivý, kolikrát jsem se od něj ani nemohla odtrhnout. Často jsem ale byla zděšená, zhnusená a naštvaná - a ještě více proto, že je to pravdivý příběh. Hrozné, co se děje ještě ve 20., potažmo 21. století. Na pozadí příběhu Barbary jsem se navíc dozvěděla leccos o íránské moderní historii, o které jsem neměla ani páru.
Doporučuji přečíst tomu, kdo se zajímá o arabskou tematiku nebo kdo má rád pravdivé příběhy.
Po přečtení románu Bez dcerky neodejdu jsem přečetla i tuto knihu, která je stejně dobře napsaná a příběh neméně strhující. Doporučuji.
Kniha Byla jsem íránskou princeznou v seznamech
Mladá Američanka Barbara se bláznivě zamiluje do íránského studenta, člena královské rodiny. Aniž by se jakkoli informovala o postavení ženy v tamní společnosti či o možnosti případného opuštění Íránu, plná růžových snů následuje svého vyvoleného do této monarchie.
Po okázalé svatbě se však opět opakuje tolikrát omílany příběh : Manžel se pomalu začíná měnit v patriarchalniho despotu, a po narození dcery Roxanny se onen krásný sen definitivně změní v noční můru......
Další blbka zamilovaná do muslima, ach jo. Jinak velice hezky zpracováno.