Bylo nás pět přehled

Bylo nás pět
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193563/bylo-nas-pet-193563.jpg 4 3461 3461

Petr Bajza, Bejval Antonín, Pepek Zilvar, Eda Kemlink, Čeněk Jirsák. Určitě všichni znáte příběhy slavné pětky nejen z televizního seriálu, ale také z rozhlasového vyprávění Františka Filipovského. Je čas se začíst do lumpáren, jako jsou „manévry“ a válka s Ješiňáky, vybírání vosího hnízda nebo návštěva cirkusu a zažít je spolu s naším kvintetem. A nejen to! V knížce naleznete fotografie z televizního seriálu!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bylo nás pět. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
předevčírem 3 z 5

Krásně a srozumitelně napsaný román od Karla Poláčka. Stále aktuální téma dospívání a všedního života hlavních postav oslovilo jistě spoustu čtenářů. Také seriálové zpracování v České televizi s hvězdným obsazením stojí za to.

JankaV80
08.11.2024 3 z 5

Tato kniha je klasika, ale přiznám se, že se mi zrovna lehko nečetla, vadila mi stará čeština. Takže chápu, že některé knihy psané ve staré češtině jsou pro dnešní děti přepisovány do, pro ně, pochopitelnější verze dnešní češtiny. "Bylo nás pět" budu mít spíš než s knihou spojených se seriálem, který jsem vždycky, když byl v televizi, děsně ráda sledovala a do budoucna sledovat budu.

uxor
03.11.2024 5 z 5

Páni, to je zase vizitka.....77%.
16x odpad!
To jako fakt? A zase výmluvy na povinnou četbu.
PROČ čtete tyhle knihy znovu, když vás tak poznamenaly?
PROČ máte potřebu psát hnusné komentáře a plivat na pomníky?
Také "ztracená generace"? Ale jinak než lidé opravdu poznamenaní ...válkou ....

Já mohu za sebe pouze citovat Vidličku ( doufám, že mi "vykradení" odpustí) ke knize pana Poláčka Muži v ofsajdu:

" Vzdávám se komentáře, protože to bych musela opsat celou knihu a ještě přehrát celý film".

PS: Tesat do kamene...pro všechny autory okruhu Lidových novin 1920 - 1939
R.I.P.

Knižní novinky (33. týden)

09.08.2020

Kniha Bylo nás pět v seznamech

v Přečtených6 087x
v Knihotéce1 262x