Bylo nás pět přehled
Karel Poláček
České maloměsto první republiky očima malého kluka a jeho kamarádů, ve druhé části pak veselá dobrodružství v Indii, které prožívá v halucinacích těžce nemocný hlavní hrdina.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bylo nás pět. Přihlašte se a napište ho.
Četla jsem se synem a dalo nám to zabrat jak je to psáno ve staročeštině.. některé slovíčka jsme si museli dohledávat, ale musím říct, že nás to pobavilo a srovnání se seriálem bylo taky fajn.. syn reagoval, že to tam bylo jinak.. filmové zpracování mi přišlo jednoduší na pochopení a celkem rozsáhlejší
Čteno se synem jako povinná školní četba. Je dobré knihu přečíst a zároveň vidět i seriálové zpracování. Trošku se seriál od knihy liší, ale hrají v něm výborní herci, takže se to díky tomu krásně propojí. Pro děti je těžké číst ve spisovném jazyce, který autor použil, navíc s výrazy jako "kvelb", "šamstr", "prauda"... ale je to vtipné, takže nakonec to dají.
Knižní novinky (33. týden)
09.08.2020
Kniha Bylo nás pět v seznamech
v Přečtených | 6 136x |
v Mé knihovně | 1 275x |
přátelství pro děti zfilmováno česká literatura kamarádi dětský hrdina rozhlasové zpracování humoristické romány zfilmováno – TV seriál maloměsto vypráví dítě české rományAutorovy další knížky
1979 | Bylo nás pět |
1965 | Muži v ofsajdu |