Bylo, nebylo, aneb jak to bylo za starých časů, když krávy chodily bez ocasů přehled
Jaroslava Velartová
Prokop s Ondřejem jsou nerozluční kamarádi. Jejich příběh se odehrává na konci 16. století v Kostelci na Jičínsku. Prahu Rudolfa II. opanovala renesance, ale na venkově, v kraji pod hradem Velíš to byla doba tajemných pověstí i lapků. Kromě klukovských dobrodružství obou chlapců poznáte místní pověsti i každodenní život na vsi, řemesla a běžné práce v hospodářství. Potkali jste někdy lajsko? Šli jste lantem? Ochutnali trdlovku nebo pozorovali masojídka? Dnes již pozapomenuté pojmy vám snadno a přehledně pomůže pochopit a vysvětlit druhá část knihy. Vysvětlivky plné obrázků přiblíží nejen jak se na vesnici žilo a pracovalo, ale třeba i jaké rostliny tu běžně rostly.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bylo, nebylo, aneb jak to bylo za starých časů, když krávy chodily bez ocasů. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Bylo, nebylo, aneb jak to bylo za starých časů, když krávy chodily bez ocasů v seznamech
1990 | 10 zastavení v Českém ráji |
2017 | Bylo, nebylo, aneb jak to bylo za starých časů, když krávy chodily bez ocasů |
2021 | Pověsti z Kopidlna do Jičína |
2019 | Pelíšek z Prachovských skal |
2020 | Vodníci Českého ráje |
Půvabné i poučné. Tato kniha má potenciál stát se klenotem české literatury.