Být sama sebou přehled
Veronika Vieweghová
Poznat svou hodnotu, najít vlastní cestu. Autobiografie Veroniky Vieweghové. Člověk může snadno ztratit kontakt s vlastní podstatou, a pokud žije se slavným partnerem, platí to dvojnásob. Veronika Vieweghová si touto zkušeností prošla, aby nakonec zjistila, že by nikdy neměla zapomínat na vlastní touhy a sny. Jak prožívala dětství a dospívání, manželství, rozvod nebo těhotenství po čtyřicítce? Nejen během těchto situací nakonec přišla na to, že i v těžkých časech lze zvládnout to nejdůležitější: být sama sebou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Být sama sebou. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavé čtení, život, který vedla se spisovatelem je zcela jiný, než popisuje on sám, ve svých knihách.
Tato publikace mi ukázala, že je velmi stereotypní házet všechny "příručky životního stylu" do jednoho pytle. Být sama sebou je právě jeden z kvalitních kousků, který neplácá páté přes deváté, ale autobiografickou formou se snaží vysvětlit důležitost respektující komunikace ve vztazích i vliv dětských traumat na náš dospělý život. Myslím, že tady najde každý spoustu aha momentů - nelze než doporučit. Lehkým mínusem je autorčino ezoterické zaměření, které vedle citovaných poznatků z moderní psychologie vypadá poměrně nepatřičně.
Knižní novinky (34. týden)
16.08.2020
Kniha Být sama sebou v seznamech
ženy paměti, memoáry partnerské vztahy manželství rozvod rozvoj osobnosti, osobní rozvoj manželky manželky umělců
Osobní příběh bývalé manželky známého českého spisovatele, její cesta objevování sebe samé. Ne se vším napsaným se ztotožňuji, ale podněty k přemýšlení a práci na sobě jsem určitě dostala.