Čakanie na budúcnosť přehled
Miroslav Bórik
Okolo nás sa často dejú neuveriteľné veci. Väčšinou sa však obávame uveriť čomukoľvek, čo sa vymyká bežnej realite. Ani tento príbeh, odohrávajúci sa začiatkom deväťdesiatych rokov minulého storočia, nie je výnimkou. Pátranie po príčinách vážnej dopravnej nehody a nezvestnom chlapcovi, ktorý bez stopy bezprostredne po havárii zmizol nevedno kam, čitateľa privedie do sveta doposiaľ nepoznaného a vzdialeného.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čakanie na budúcnosť. Přihlašte se a napište ho.
Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)
20.10.2024
Kniha Čakanie na budúcnosť v seznamech
"Nechaj si svoj príbeh, uchovaj si ho v pamäti. Až nastane tá chvíľa, sám sa rozhodneš, čo s ním."
Záhady vždy priťahujú pozornosť. Kniha s obálkou, z ktorej je jasné, že pôjde o príbeh so sci-fi námetom, ma príjemne prekvapila. Všetky postavy konajú a myslia uveriteľne, veľké plus dávam autorovi za verné stvárnenie chlapcov Tomáša a Romana. Naozaj som mala pocit, že ide o detské zmýšľanie./ tajomstvá pred dospelými, zabudnutá šiltovka atď./
Dvaja kamaráti so záujmom o astrofyziku prežijú neuveriteľné dobrodružstvo. Pri vážnej dopravnej nehode sa jeden z chlapcov stratí. Je iba jeden svedok, ktorý nehodu iba počul. Záhada, že vážne zranení rodičia chlapca sa začnú neuveriteľne rýchlo zotavovať, zamestná aj lekárov. Vyšetrovatelia tak stoja nielen pred dilemou, ako si poradiť s nezvyčajným prípadom, ale aj možnosťou pripustiť existenciu príčiny, ktorá nemôže byť zverejnená.
Príbeh som vnímala viac ako detektívku, potešila som sa, že je zasadený do obdobia, kedy bolo vyšetrovanie prípadov iné ako dnes. Striedajú sa dve dejové línie- rozprávačom je chlapec Roman a jeho otec, kapitán Emil Jonáš. Medzi nimi sú vsunuté výpovede z vyšetrovacieho spisu. Musím spomenúť aj postavu Dominika, ktorý pracoval v observatóriu a dodal príbehu hodnovernosť. Jedine veľa výkričníkov na konci viet / v celom texte ich bolo naozaj dosť/som vnímala rušivo.
Ale inak som si čítanie veľmi užila.