Ľavá ruka Boha přehled
Paul Hoffman
![Ľavá ruka Boha Ľavá ruka Boha](https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77183/lava-ruka-boha-77183.jpg?v=1305386609)
V útulku spasiteľov niet priestoru pre radosť a nádej. Väčšinu chovancov priviedli na toto skľučujúce miesto v útlom detstve proti ich vôli. Krčia sa pod krutovládou mníchov, ktorých zverstvá a nemilosrdnosť majú jediný cieľ – slúžiť Obesenému spasiteľovi. Útulok je rozľahlá pevnosť plná spletitých chodieb nasiaknutých pachom storočí náboženského zápalu. V jednej z nich stojí chlapec a cez tmavé okno pozoruje čerstvé prírastky do tohto pozemského pekla. Má štrnásť alebo pätnásť rokov – svojím vekom si nie je istý rovnako ako ani ostatní chovanci. Dávno zabudol svoje pravé meno, teraz mu hovoria Cale. Nepamätá si nič z predchádzajúceho života a netuší, čo ho čaká v budúcnosti... Ani to, že ho nazvú Anjelom smrti.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2010 , Ikar (SK)Originální název:
Left Hand of God, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ľavá ruka Boha. Přihlašte se a napište ho.
![Badger Badger](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/143576/m_143576-JjF.jpg?v=1507974306)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nejsem zrovna nábožensky založený a kort křesťansky, ale začátek v pevnosti s výcvikem a tvrdým přístupem k rekrutům, mi bavil.
Bál jsem se "fantasy prvků - respektive aby nedorazil šaman s hůlkou a špičatou čepicí" a ono nic-supr.
Kniha je spíše pro chlapskou část publika, o tom žádná. V některé z recenzí jsem četl jak kniha obsahuje obrovské množství souboju a bojových technik, na což jsem se těšil, ale bylo jich přiměřeně, asi bych snesl i více.
A filozofie Cola, když vim že jsem najetej proč zdržovat a rovnou to stručně neříct. Mistr na tvorbu nepřátel, mě opravdu bavil. V US Eastwood a u nás v Čechách mu říkají myslím Hynek Tas z Boru nebo tam někde kolem.
V tomhle vlaku frčím určitě do dalších stanic..!!
![Lady.Lucrezia Lady.Lucrezia](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/257277/m_lady-lucrezia-BOU.jpg?v=1550616151)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Dlouho, dlouho jsem se nemohla začíst, prvních 80 stran jsem do sebe soukala třikrát. Pak se to konečně začalo rozjíždět a nakonec mám vcelku chuť jít i do dalšího dílu. Kdo má nedůvěru, dejte tomu šanci...
Kniha Ľavá ruka Boha v seznamech
v Přečtených | 1 186x |
v Mé knihovně | 441x |
dark fantasyAutorovy další knížky
2010 | ![]() |
2011 | ![]() |
2013 | ![]() |
2016 | ![]() |
Ze začátku mě to docela bavilo, i když jsem měla lehce zmatek v celé té náboženské problematice. Což normálně není téma, které by mě nějak bavilo, ale tady mi to tolik nevadilo a přišlo mi to celkem zajímavé.
Některé pasáže mi ale přišly zbytečně zdlouhavé. Taky mi přišlo, že na začátku Cale působil jako malý hloupý kluk, ale stačilo mu chvíli a vyloupl s z něj pomalu velitel, což mi moc nesedělo. Ostatní postavy mi občas přišly zajímavější, ale neměli tolik prostoru se projevit. Ke konci jsem už četla spíš ze setrvačnosti a abych to dokončila, ale nenavnadilo mě to dost na další díl.