Nedokončený rukopis přehled
Franck Thilliez
Temný thriller, který si s vámi pohraje jako kočka s myší. Nedaleko Grenoblu zemře během pronásledování mladý muž. V kufru jeho auta je nalezeno tělo ženy s usekanýma rukama a bez očí. Vyšetřování však dokáže, že mladík auto pouze ukradl. O stovky kilometrů jinde se Léane Morganové, úspěšné autorce thrillerů, rozpadají poslední životní jistoty. Uprostřed chaosu vyvstává jediná otázka: Není lepší proměnit zničený život v nedokončený rukopis a začít jiný? Paralelní román thrilleru Černá smrt nabízí odpověď, ze které mrazí.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2022 , XYZ (ČR)Originální název:
Le Manuscrit inachevé, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nedokončený rukopis. Přihlašte se a napište ho.
Dle mého je příběhově více strhující než Černá smrt, ne až tak překombinovaná. Je neuvěřitelné, jak lze napsat dvě knihy na téměř stejné téma naprosto rozdílně a bez ztráty hvězdičky - proto paralelní román. Miluji knihy, které nutí člověka přemýšlet, jak píše například Blanka586. Pro čtenáře, kteří ještě nečetli, je dle mého úplně jedno, kterou knihu budete číst jako první, jestli Nedokončený rukopis nebo Černou smrt. I když třeba Magdalenkačte tvrdí, že to jedno není, že jí to vše zapadlo, teprve když po knize Nedokončený rukopis přečetla Černou smrt. Nevím, úplně jiní lidé, jiné prostředí (i geograficky)... Já nesnáším přesně to, o čem se zmiňuje Titas9001. To mě tedy Thilliez zklamal. Poslední věta vám prozradí, co myslím. To prostě dobrý spisovatel nedělá, nemá-li v merku přímé pokračovaní, nikoliv nějaké paralely nebo volnou návaznost. Nestorkea, nejsi hloupá, je to hloupá poslední věta. Jednoduše a výstižně knihu popsala čtenářka L.R. Jedno je jisté - kniha určitě není pro ty, kteří se neradi potulují mezi kusy lidského masa. Ale pro ty ostatní je téměř špičková. Není důvod ubírat hvězdy, když výtky tvoří jen desetiny.
Kniha mě zaujala svým názvem, tak jsem si ji v knihkupectví koupila. Musím říct, že mě kniha a její příběh mile překvapil. Kniha se četla velmi dobře a byla napínavá až do konce. A závěr knihy? Úžasný!
Vychází Kouzlo všité do šatů a další knižní novinky (45. týden)
04.11.2022
Kniha Nedokončený rukopis v seznamech
detektivní a krimi romány francouzská literatura kriminální thrillery francouzské romány
Velmi čtivá kniha plná temnoty a zla, překombinované to lehce bylo, ale vymyšlené mistrovsky a se zajímavým koncem? Další autor, co opravdu umí.