Nepřítel přehled

Nepřítel
https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/7377/bmid_nepritel-aTU-7377.jpg 4 148 148

Callie Michaelsonová byla neobyčejně krásná. Měla jen jednu chybu - pocházela z Jihu. Daniel Cameron byl charismatický muž, důstojník bojující na straně Seveřanů. Ačkoli stál na opačné straně bitevního pole, nechal se uhranout jejíma očima a nevídanou odvahou. V Calliině sladkém objetí mohl alespoň na jednu noc zapomenout na hrůzy války i na znepokojivou skutečnost, že jsou nepřátelé. Callie sice ze srdce opovrhuje vším, za co je Daniel ochoten položit život, ale chvíle společné vášně nedokáže vymazat z paměti. Ani nemůže, protože jejich krátké setkání nezůstane bez následků. A jako by toho ještě nebylo dost, za nějaký čas je postavena před nejtěžší volbu, jakou kdy musela milující matka přijmout...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino

And One Wore Gray, 1992

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nepřítel. Přihlašte se a napište ho.

keiko33
17.04.2024 5 z 5

Tak príbeh Daniela bol rovnako dobrý, ako Jessov, možno o kúsok lepší. V prvej knihe som Daniela vnímala, ako milého džentlmena a vojaka. Tu bol Daniel Južanský plukovník, ktorý bol neporaziteľný bojovník. Z jeho nenávisti som mala zimomriavky. Niekedy som ho mala chuť uškrtiť. Nech robila Callie čokoľvek, stále jej neveril. Príbeh bratov Cameronových je o to zaujímavejší, že vás oboznamuje o skutočnej vojne, o skutočných hrdinoch. Ak ste v škole nedávali pozor, alebo vás táto vojna nezaujímala, tak tu vás pohltí. Toľko zbytočne zmarených životov prevažne mladých chlapcov, ktorí bojovali za svoju krajinu. V boji sa veľakrát stretli so svojimi známymi, či dokonca brat s bratom. Autorka vás dostane nielen dokonalým príbehom dvoch ľudí, ktorí by sa do seba zamilovať nemali, ale aj skutočnou históriou, ktorá písala dejiny.

Domidany
27.11.2020 5 z 5

Krásná kniha, skvělí hlavní hrdinové, též jsem se nemohla odtrhnout.

petraj30
22.10.2020 5 z 5

Byla to krásná knížka, která se dobře četla, ale strasti války na mě zapůsobily v daleko vetší míře než minule.
Jak už jsem psala několikrát, nemám války ráda. Sice jsem se dozvěděla nějaké další podrobnosti z historie, ale tento příběh se mi líbil jen ve chvílích, kdy oba hrdinové byli spolu, i když i mezi nimi probíhaly boje.
Oba hrdinové byli úžasní, i přesto že každý stál na opačné straně barikády, takže tu probíhalo více bojů najednou stejně jako v jedničce.
Ale i přesto přese všechno byla kniha krásně napsaná, někdy i dojemná a asi vážně o něco lepší než první díl.
I když jsem si zřejmě nevybrala téma válek zrovna v nejlepší dobu, budu hodnotit 5 hvězdičkami.

Kniha Nepřítel v seznamech

historické romance