Dvě srdce v Maďarsku přehled
Barbara Cartland
Vévoda z Buclingtonu plánuje cestu do Maďarska, aby zde nakoupil koně a jeho dcera Aleta je nadšena touto vyhlídkou. Nicméně služební povinnosti změní jeho plány a vévoda pověří výběrem koní svého zástupce pana Heywooda, který má na starost jeho velkou stáj. Aleta se však nechce výletu vzdát a zamýšlí nečekaně se objevit ve vlaku do Vídně, aby ji nemohli poslat zpátky do Anglie. Nakonec se jí vše povede a Aleta najde v Maďarsku nejen prvotřídní koně, ale také svou životní lásku a muže svých snů.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2006 , BaronetOriginální název:
Two Hearts in Hungary, 1991
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvě srdce v Maďarsku. Přihlašte se a napište ho.
Mně se román nelíbil skoro vůbec. Prvních 40 procent knížky je jenom o Aletině nezáživném cestování do Maďarska, při kterém se vůbec nic neděje. Jak jsem asi už pochopila styl paní Cartland, i zde je hlavní hrdinka velmi naivní a nezkušená. V knize zcela chybí humor. Ale opravdu hlasitě jsem se nasmála, když se Miklos dotkl Aletiny ruky a ona si uvědomila, jak hluboce jej miluje... Ha, ha. Je to třetí kniha, kterou jsem od autorky četla a celkově ji hodnotím slovem staromódní. A poměrně nudná. Už jsem si zvykla, že u paní Cartland se nedočkáme žádných intimností, ale když při popisu jejich svatební noci vystačila pouze s polibky na ústa, to byl vrchol.
Kniha Dvě srdce v Maďarsku v seznamech
2009 | Srdce v sázce |
1992 | Sissi - Soukromý život Alžběty, císařovny rakouské |
2002 | Nádherná svatba |
2003 | Krása není všechno |
2020 | Bezcitný hrabě |
Příběh se mi líbil, ale strhla jsem hvězdičku za spoustu chyb v maďarských slovech.