Srdcová královna přehled
Barbara Cartland
Zelie a Sola, dcery velkovévody z Kesselu, jsou k nerozeznání podobná dvojčata. Sola je v otcově malém knížectví naprosto spokojená, Zelie však naléhá na otce, aby jí našel vhodného ženicha. Když se má svému budoucímu partnerovi představit, nečekaně onemocní a musí ji zastoupit její sestra Sola...
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1997 , Ivo ŽeleznýOriginální název:
The Queen of Hearts, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srdcová královna. Přihlašte se a napište ho.
Je to typicky pohádkový motiv, servírující čtenáři to, co je dobré a co špatné a jaké ideální vlastnosti by měla mít dokonalá žena. A ano, konec je předvídatelný a kniha je naivní, ale celkově hodnotím kladně. Velmi nenáročná četba pro romanticky založené dívky, ale vcelku příjemná.
Tak, pre mňaopäť jedna zo slabších noviel. Vymyslený región, vymyslené kráľovstvá, príliš veľa revolucionárov. So zavretím oboch očí sotva 2 *. Je to rozprávka pre pubertiačky.
Kniha Srdcová královna v seznamech
2009 | Srdce v sázce |
1992 | Sissi - Soukromý život Alžběty, císařovny rakouské |
2002 | Nádherná svatba |
2003 | Krása není všechno |
2020 | Bezcitný hrabě |
(SPOILER) Na každém šlechtickém dvoře mají něco – někde levobočci vydávají ukřivděné paměti, jinde nemůžou provdat dceru. Zvlášť když mají dvě a ta vdavekchtivější je zároveň i ta protivnější. To se pak skočí po každém Ivanovi který nestačil zabouchnout vrata před nosem. Dlouhé zásnuby nejsou žádoucí, mohl by se rozmyslet a tak i když si budoucí nevěsta užene chorobu těsně před odjezdem, raději její nepřítomnost zakamuflujeme záskokem, jen aby budoucí manžel neucuk. Zaskakující dvojče je sice nevhodně duchaplné a i jinak dokonalé, jenže lepší nemáme, snad to nebude vadit a král i poddaní následnou výměnu velkoryse přehlídnou, zvlášť když je revoluce na spadnutí.
Ale to je vlastně jedno, stejně jsme si tu zemi zase jen vymysleli.