Čarodějka Antje přehled

Čarodějka Antje
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473660/bmid_carodejka-antje-nj5-473660.png 3 3 3

Brutální vraždy vrhnou čarodějku Antje do smyčky záhadných událostí. Zahajuje pátrání po zákeřném zlu na hraně lidské a čarodějné reality. Emoce jsou nástrojem štěstí i utrpení. Čarodějka Antje jim rozumí lépe než kdokoliv jiný a její schopnost hluboké empatie jí dovolí nahlížet do lidí. Zná jejich bolesti, jejich naděje. Uměním projekce si vizualizuje pomyslnou zeď z růží, aby se chránila před náporem pocitů v jeden okamžik. V centru města žije poklidným životem. Její obchod s přírodní kosmetikou je poměrně úspěšný. Během chvíle se však její život obrátí naruby. Lidé umírají, smrt ovládá ulice města i mysl jeho obyvatel. A Antje se zaplete do série vražd s podivnými okolnostmi.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějka Antje. Přihlašte se a napište ho.

Turlogh
16.01.2022 2 z 5

Slabší kousek v tomto žánru. Howgh.

TeaPeter
09.11.2021 1 z 5

Každý začátek je těžký. A v této útlé knížce byl vidět tvrdý tvůrčí boj na mnoha frontách - s jazykem, s charaktery a vztahy postav, s náplní děje. Nápadů a inspirace měla autorka určitě spoustu. Její systemizace čarodějnic je impozantní. Nejtěžší ale vždycky je postavit příběh, který se dobře čte, který někde začíná a někde končí, který má hlavu a patu, nebo jak se to různě říká. Autorka se se vším rvala statečně. Přesto mě ale knížka nechává po přečtení na rozpacích. Nejsem odborník na urban fantasy, ale přece jen jsem pár knížek z toho žánru přečetl. Ty, co mě zaujaly nejvíce, ale nebyly ty, kde se vyskytovalo nejvíce druhů bytostí, kouzel nebo bizarních rituálů, ale spíše ty, které měly zřetelný příběh s uchopitelnými postavami a takovou tou znepokojující "špetkou uvěřitelnosti". A k tomu je tady ještě daleko. Ve své prvotině autorka zkouší a kombinuje, někdy úspěšně, někdy méně. Přeji jí, aby si utřídila mysl a našla svou tvůrčí cestu k lepším a lepším knížkám.

Knižní novinky (45. týden)

07.11.2021

Kniha Čarodějka Antje v seznamech