Čarodějky na cestách (limitovaná sběratelská edice) (2021) | Databáze knih

Čarodějky na cestách (limitovaná sběratelská edice) přehled

Čarodějky na cestách (limitovaná sběratelská edice)
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483915/bmid_carodejky-na-cestach-limitovana-sbe-rMW-483915.jpg 5 1686 1686

Úžasná Zeměplocha série

Dvanáctá kniha ze série Úžasná Zeměplocha v limitované edici. Celé poslání se jevilo velmi jednoduché. Koneckonců, co těžkého je na tom, postarat se, aby si obyčejné služebné děvče nevzalo prince, zvláště když ho nechce? Jenže poněkud netýkavá a samolibá kmotřička sudička tak jednou rozhodla a na sňatku trvá. Bábi Zlopočasná, Stařenka Oggová a Magráta Česneková chtějí ubohému děvčeti pomoci, a vydávají se proto na cestu do dalekého města Genovy. Háček je v tom, že kromě svých kouzel, založených především na hlavologii, s sebou mají pouze tajemné vúdú paní Gogolové, jednookého kocoura Silvera a magickou hůlku, která dokáže jediné – vykouzlit dýně.... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: , Talpress

Witches Abroad, 1991

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějky na cestách (limitovaná sběratelská edice). Přihlašte se a napište ho.

JointlieKat94
13.02.2025 5 z 5

S tímto dílem, stejně jako se všemi předchozími, jsem maximálně spokojená.

Terry Pratchett je mým lékem na deprese.

V tomto díle se setkáváme s čarodějkami, Bábi Zlopočasnou, Stařenkou Oggovou a Magrátou, ze které se po jakési smrti stává Sudička s hůlkou, která umí vyčarovat jen.. no hádejte. :) a je pomocí dopisu požádána o záchranu jedné Elišky před svatbou.. na cestu se k ní přidávají obě zmíněné čarodějky (i když neměly!) a tady začíná náš pohádkový příběh plný humoru, kouzel a samozřejmě pohádek v trochu jiné podobě.

Moc se mi líbí to, jak si s překladem pan Kantůrek pohrál. To jsem ještě nevyzdvihla u žádné knihy a klaním se tomu. To je prostě dokonalý. A taky to, jak to pan Pratchett prostě dokázal vymyslet a pohrát si s tím- neskutečné! Miluju to!

Místní lidé tu horu nazvali Medvědí. To proto, že se tam vyskytovalo mnoho divokých včel, nikoliv medvědů. Každý ví, že najít hnízdo lesních včel není snadné, a proto byli okolní vesničané patřičně pyšní na to kdeže hledati med vědí".

,,Říkají tomu Mardi Gras."
"To znamená Tučný oběd," přikývla se samozřejmým výrazem mezinárodní lingvistka Stařenka Oggová. "Garkon! Etcetera gross mint tulip avec petit miska de buráky, bardzo děkan!"

Rasismus nepředstavoval na Zeměploše žádný problém, protože se všemi těmi trolly, trpaslíky a tak dále byl tvarismus mnohem zajímavější. Černí a bílí žili v dokonalé shodě a paktovali se proti zeleným.

Myší omdlel.* Uznáte, že kočí to být nemohl.

Luigi1
24.01.2025 5 z 5

Ty tři čarodějky jsou úžasné podaří se jim zachránit Popelku?

aliencz
03.01.2025 4 z 5

super kniha

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021

Bábi četla: L. tejďkom vládne městu jako šedivá eminenc, ... a nikdo si netrofá nic říct, protoše kdo by si trofnul mluvit proti zlu, které někdo dělá ve jméně Štěstí a Mýru? Všude v ulicích je klid a sekery sou nabroušené.

Bábi Zlopočasná by nepoznala vzorec z kvantové statistiky, ani kdyby ho přistihla, jak jí ohlodává její vlastní večeři. Kdybyste před ní použili slova paradigmata vztahu vesmír-čas, pravděpodobně by vám opověděla cože? Ale to neznamenalo, že je v tomto směru ignorant. Bylo to prostě tím, že v této oblasti neměla se slovy uzavřenou smlouvu o výměně informací.

Kniha Čarodějky na cestách (limitovaná sběratelská edice) v seznamech

v Přečtených2 817x