Čarodějnice přehled
Finbar Hawkins
Dechberoucí příběh ze sedmnáctého století o ženské síle, čarodějnictví, zlobě, pomstě a poutech, která nás svazují... Potom, co byla Evey svědkem brutální vraždy své matky spáchané lovci čarodějnic, chce jediné – vystopovat vraha a pomstít se. Zlost v ní sílí. Nezbývá jí však, než být rozumná. Dala totiž matce slib, že ochrání svou malou sestru Dill a za všech okolností ji udrží v bezpečí. Touha po pomstě je ale stále větší. Dodrží Evey svůj slib, nebo se vydá za svým osudem?... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2021 , Yoli (ČR)Originální název:
Witch: A Dark and Immersive Debut about Women, Witchcraft and Revenge, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějnice. Přihlašte se a napište ho.
Jak tohle mohl někdo napsat, nepochopím. A co už vůbec nepochopím je to, že to někdo vůbec u nás přeložil. A přitom je tolik krásných knih na výběr. Jedna velká katastrofa, bohužel.
Tohle byla slabota. Asi to mělo mít něco jiného stylem psaní, ale mě to asi uniklo. Dlouho mi unikal konec, protože v knihovně pak bylo vypůjčeno, ale od autora si asi nic dalšího nepřečtu.
Knižní novinky (45. týden)
07.11.2021
Kniha Čarodějnice v seznamech
Asi mohl být příběh víc rozveden.
Asi mohly jednotlivé situace být víc vykresleny.
Asi mohly jednotlivé postavy být do detailu rozebrány.
Asi mohl autor vztahy víc rozepsat.
Ale mně se knížka líbila moc. Právě pro svou strohost. Rychlý spád. Letmé náznaky, které si člověk svou fantazií dokreslí.
Zcela určitě budu autora číst dál. A k této knížce se vrátím několikrát.