Čarodějova nevěsta 10 přehled

Čarodějova nevěsta 10
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429040/bmid_carodejova-nevesta-10-dxD-429040.jpg 4 85 85

Čarodějova nevěsta série

Čise dává vale osamělému životu a nastupuje na kouzelnickou akademii. Koho tam potká, jací noví přátelé či nepřátelé na ni čekají, a jak jí nově nabyté vědomosti pomohou v roli čarodějovy učednice?

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějova nevěsta 10. Přihlašte se a napište ho.

Alethea_k
17.09.2024 5 z 5

Díky tomu, že se děj situuje do nového prostředí, nepůsobí celek tak zmatečně. Ale stejně si buď nepamatuju nebo nechápu (občas), kdo je jaká postava. Stejně tak občas z kresby nejde poznat, kdo je muž a kdo žena.

Luigi1
21.07.2021 5 z 5

Čise je ve škole a poznává nové spolužáky jak to v ní chodí.

fvalek
25.06.2021 4 z 5

Hodně jsem se bál přechodu na Akademii, protože mi přišlo, že spousta zápletek a otázek ještě nebylo dořešeno, ale musím uznat, že to je závan čerstvého vzduchu a Čise to z klasického příběhu první půlky série nijak výrazně nevytrhlo. Nejsem úplně fanoušek kouzelníků a raději bych více přiblížil čarování, ale i na Akademii je spousta zajímavých věcí. Jak sama autorka uznává - je spousta věcí, které ještě musí zakončit, zároveň vytvořila spoustu nových postav a je trošku problém se v nich vyznat. Co mi zase docela vadí je vzhled některých postav. Jednak spousta postav vypadá stejně nebo hodně podobně, zároveň muži často vypadají jako ženy a ženy jako muži (porovnejte ředitelku Akademie, která vypadá jako chlap, a třeba učitele latiny, to je fakt šílené). Nevadí mi to z hlediska vzhledu a kresby, ale spíš kvůli těm komplikacím se v postavách orientovat.

Jinak příběh je ještě takový v počátku, začíná nová kapitola a je potřeba ji otevřít, takže nemá cenu moc řešit tempo a dynamiku vyprávění, když jde hlavně o popisy nového prostředí a jak tam vše funguje. Líbí se mi zatím lehké a v budoucnu snad vyšší propojení světa čar a kouzel - např. Eliasova hodina byla vážně skvělá. Myslím, že jsem taky konečně pochopil rozdíl mezi čaroději a kouzelníky, což je po 10 dílech tedy docela ostuda, ale je to dost zapeklité.

Oproti ostatním dílům zase poněkud slabší, ale vzhledem k novému startu pochopitelné a příjemné čtení jako vždy. :)

Knižní novinky (6. týden)

02.02.2020

Kniha Čarodějova nevěsta 10 v seznamech