Čarovná mapa přehled

Čarovná mapa
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222094/carovna-mapa-222094.png 4 13 13

Hľadáte v živote zmysel, poslanie, prosperitu a skutočné šťastie? Čarovná mapa vás vyzýva, aby ste využili svoju moc a začali sami riadiť smer svojej životnej cesty. Colette Baron-Reid vám v tejto fascinujúcej knihe dáva do rúk "kúzelnú paličku", vďaka korej uvidíte svoj život ako úžasné dobrodružstvo a sami seba ako mocných spolutvorcov svojho osudu. Tou kúzelnou paličkou je vaša vlastná vnímavosť. Vydajte sa na cestu do hlbín svojej vnútornej krajiny a zoznámte sa s jej obyvateľmi - imaginárnymi bytosťami, ktoré majú kľúče k múdrosti skrytej vo vašom podvedomí: Čarodejník jasného pohľadu, Vľúdna záhradníčka, Zberateľka kostí a duchovia vašich vnútorných psychických krajín,ktorými budete na svojej ceste prechádzať, vám pomôžunájsť poklad, skrytý v každej vašej životnej skúsenosti.Naučíte sa tiež, ako vo svojom vnútri skrotiť nezbedného škriatka, ktorý vás väzní v nefunkčných schámach správania. Vy sami sa stanete tvorcom svojej mapy a ani v dnešnej dobe globálnej premeny sa nebudete cítiť stratení a vydaní na milosť či nemilosť víchriciam zmien.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarovná mapa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Měnící
24.04.2024 4 z 5

Knihu Kouzelná mapa mapa jsem nikdy nedočetl, skončil jsem asi ve čtvrtině, možná to znáte, když vám něco nesedí, a ne a ne to dočíst. Možná úplně neladím s autorkou. I tak jsem se nechal inspirovat a používám již několik let, a přijde mi to úžasné. Když si "náhodou vzpomenu, a "mám čas třeba v metru, ve vlaku, v autě při delší cestě jako spolujezdec :-) a nechám v sobě vyrůst živé obrazy, kde vlastně jsem - les pole hory zahrada továrna, jaké je počasí - bouře slunečno zima, a hodně překvapivé - kdo jsem a co se tam odehrává za příběh, který nechávám volně plynout třeba několik dní až týdnů. Zároveň vnímám emoce a následně poselství toho příběhu. Může to být nesmírně působivé a inspirující. A humorné, kdo všechno můžu být, v co je možné se proměnit ... Obraz obvykle vydrží třeba půl roku a pak najednou se prudce mění v něco neočekávaného a úplně jiného. Používám hlavně v době, kdy si nevím rady, když nevím, co se děje, co se to odehrává, a kde to vlastně jsem. Na druhou stranu samo o sobě toto zjištění "svého bodu na své životní mapě" není postačující jako jediná metoda, je dobré mít další, ale i tak je to velmi podpůrné, působivé, jemné a přitom posilující, hravé.

Měnící
24.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Nikdy jsem nedočetl, skončil jsem asi ve čtvrtině, ale přesto používám již několik let. Jen si sednu, klidně v metru, ve vlaku, v autě, když neřídím :-) a nechám se unášet představou, kde jsem - les, pole hory zahrada továrna, jaké je tam počasí bouřka slunce zima, co se děje v okolí, a kdo v tom příběhu jsem. Nechám příběh rozvinout a vnímám, co se ve mně odehrává za pocity, co je to za příběh, a po té, co mi to má všechno říct? Je úžasné, jak je to barvité, ta různost příběhů a poselství, a že vydrží třeba čtvrt roku a pak se náhle změní v něco naprosto jiného a nečekaného.... Většinou si na tohle vzpomenu, když už si nějakou dobu nevím opravdu rady s tím, co se to děje? Na druhou stranu samo o sobě je toto zjištění "svého bodu na své mapě života" asi k ničemu, ale s použitím dalších metod to může být velmi vhodný a přitom jemný podpůrný prostředek pro zdravý psychický a spirituální rozvoj.


knihyKeMne
24.12.2019 3 z 5

Autorka toho evidentně hodně přečetla. Její "nauka" je značně ovlivněna Campbellovou Cestou hrdiny, a je obecně založena na archetypech a komunikaci se svým vnitřním světem. Na mnoha místech se snaží povzbuzovat vyzdvihováním vlastní zkušenosti pádu na dno a dostání se z toho. Je vidět opravdovou snahu pomoct lidem, ale úplně mi to nesedlo.

Od samého počátku je kniha poněkud zmatená, vybízí k nahlédnutí do své vnitřní krajiny, ale nějak chybí nejprve to povědomí, jak ta krajina může vypadat. To se dovídáme až postupně v dalších kapitolách. A tak potom si člověk připadá úplně jinde, když se ve své vlastní krajině vidí nadšeně pobíhat po přístavu a hledat, která loď je pro další cestu ta nejvhodnější. Nadšení během dalšího čtení zkrátka sláblo. Nedostala jsem od knihy naplnění svých očekávání. Název i obálka toho tolik slibovaly!

Po překonání rozčarování a mnoha dnů nucení do dalšího čtení jsem se do "toho" nicméně dostala. Především postavu Skřítka shledávám velice zajímavou.

Nakonec jsem v knize našla dost podnětných textů, spíše až v druhé polovině. Škoda toho začátku a vehnání do Cvičení bez dostatečného základu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čarovná mapa v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených19x
v Doporučených2x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit4x