Cárovražda přehled

Cárovražda
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272453/bmid_carovrazda-NRe-272453.jpg 4 33 33

Chladnokrvná vražda celej rodiny posledného cára Mikuláša II. sa boľševikom vyplatila. Nielenže bol odstránený akýkoľvek uchádzač o trón, ale korunovačný poklad a osobné klenoty Romanovovcov komunistom zároveň pomohli financovať plánovanú svetovú revolúciu. Znalkyňa Ruska Elisabeth Hereschová na základe tajných dokumentov priniesla nové detaily ku „kriminálnemu prípadu Jekaterinburg“: objasňuje, aké jalové pokusy podniklo cisárske nemecké veľvyslanectvo v Moskve, aby zachránilo rodinu, opisuje kriminalistické pátrania – od začiatku vyšetrovania roku 1918 cez dobrodružné okolnosti, za akých sa našli kosti cárskej rodiny až po jednoznačnú identifikáciu roku 2008 – a opisuje, ako nehanebne boli ukoristené klenoty speňažené. Dodnes zdobia kráľovské hlavy.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Ikar (SK)

Zarenmord, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cárovražda. Přihlašte se a napište ho.

Katka2382
20.10.2021 4 z 5

Moc pěkně napsaná kniha.Jen tedy trochu hůř se čte,přeci jen to není román.

Jacinda123
30.05.2020 4 z 5

Túto knihu som už predtým čítala a rada som si ju prečítala znova.

konicekbily
16.04.2018 4 z 5

Zajímám se o historii všech dob, bolševické Rusko nevyjímaje. Knížka mi umožnila pochopit některé souvislosti, domnívám se, že to je pouze jeden z názorů, že se to přesně takto událo. Některé momenty knihy jsou jinými autory vysvětlovány trochu jinak.

Kniha Cárovražda v seznamech