Čas korunního prince přehled

Čas korunního prince
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372114/bmid_cas-korunniho-prince-6jV-372114.jpg 4 18 18

Románová freska z 2. poloviny 16. století zachycuje na pozadí soudobých událostí mládí Rudolfa II. od chvíle, kdy se vrací ze Španělska, až po jeho nástup na trůn. Autor zobrazuje složité poměry v Čechách, boj mezi protestanty a katolíky, poměry v evropských zemích, představitele české šlechty (zejména Viléma a Petra Voka z Rožmberka), papežský dvůr i současné umělce (Arcimbolda a jiné). Zachycuje barvitě také všechny důležité události pohnuté doby: bitvu u Lepanta, ohlas bartolomějské noci v Evropě, zápas Nizozemí se Španělskem a situaci v Polsku po vymření Jagellonců.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas korunního prince. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

stanislava9718
19.08.2023 3 z 5

Kniha na mě koukala v knihobudce, je trochu volným pokračováním knihy Filip II. Španělský, tuto napsal český autor Jaroslav Boček. Děj se odehrává návratem budoucího Rudolfa II. Habsburského se svými bratry od španělského dvora. Právě v tomto historickém románu jsou popsány rozkoly a boj o koruny evropských království, boj o moc šlechty, církve, které předcházely tragické bitvě na Bílé hoře.

Janadvorackova
21.07.2023 4 z 5

Zajímavá historická sonda.
Trvalo mi sice déle, než jsem dočetla, ale času nelituji.


renefer
04.05.2023 4 z 5

Zajímavý historický román z období, které mi zatím unikalo. Intriky a síla českých pánů, boj o polský trůn, zákulisní machinace katolické církve a všechno ve čtivé podobě. Rozhodně mi to přijde lépe napsané než Vondruška, kterého je teď všude plno.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čas korunního prince v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x