Čas strany aneb kdo a jak řídí Čínu přehled

Čas strany aneb kdo a jak řídí Čínu
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206761/mid_cas-strany-aneb-kdo-a-jak-ridi-cinu-cCs-206761.jpg 3 13 13

Mění se spolu s ekonomikou i režim v Číně? To je klíčová otázka, která zajímá celý svět. K jejímu zodpovězení je nutné pochopit, jak dnes funguje základní politická složka země – Komunistická strana Číny. Pomoci s tím může kniha oceňovaného australského žurnalisty, která poskytuje zasvěcený pohled na poměry v centru moci i na úrovni řadové stranické buňky. Že režim zůstává nadále tuhý, autor dokládá množstvím absurdních zákazů postihujících umění, sdělovací prostředky a nejnověji pochopitelně internet. Při popisu čínského hospodářského rozvoje Callick upozorňuje i na jeho rub v podobě vzniku nového druhy bídy a střetů mezi chudými a bohatými při velkých developerských projektech. V publikaci samozřejmě nechybí ani pohled na odpor proti režimu, i když pokud jde o naději na demokratický zvrat, zůstává autor spíše skeptický.... celý text

Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Mladá fronta

The Party Forever: Why China's Communist Leadership Is Stronger Than Ever and How They Will Rule the New Era, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas strany aneb kdo a jak řídí Čínu. Přihlašte se a napište ho.

KorovaLtd.
13.12.2016 3 z 5

Čtení šlo ztuha. Nevím, jestli to bylo tím překladem. Vím jen, že „češtinářsky“ a syntakticky mi neseděla. Obsah byl sice zajímavý, ale spousta věcí nebyla vůbec rozvedena, takže jsem z toho měla smíšené pocity. Téma „jak to chodí v Číně“ mě zajímá velmi, ale zpracování si teda představuji jinak.

Radous
01.08.2016 4 z 5

Na knihu jsem narazil víceméně náhodou a jelikož mě podobná témata zajímají, tak jsem se rozhodl ji otevřít. Nebylo to zbytečné - člověk se na onu věc podívá z více stran a může si udělat svůj názor na to, jak svůj vlastní stát bere vzorek tamní populace. Jen jsem se dost ztrácel v jejich jménech. To si do hlavy opravdu nejde nacpat.

Marbo
24.05.2016 3 z 5

Čína, tajemná země kdesi na východě. Pro nás levičáky dvojnásobně přitažlivá i děsivá, takže jsem titul vzbudil mou pozornost. Asi jsem čekal trochu něco jiného, než mozaiku straníků a něco toho bulváru - byť zaujmout to dokáže i tak a místy to moje představy splňuje, jen je škoda že systém vládnutí KSČ je zde načrtnut jen velmi hrubě. Prostě víc populární, než naučné

Kniha Čas strany aneb kdo a jak řídí Čínu v seznamech

Autorovy knížky

2015  62%Čas strany aneb kdo a jak řídí Čínu