Čas vlků přehled
Bernard Clavel
Mor v roce 1639. Román líčí život v burgundském hrabství patřícím tehdy ke španělské koruně, které bylo za Ludvíka XII. zpuštošeno francouzským vojskem, takže v kraji vypukla morová epidemie. Nakažení jsou izolování v odlehlém táboře, kam byl jako hrobník městskými konšely poslán neprávem a proti své vůli povozník Gyon....
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 1980 , Československý spisovatelOriginální název:
La saison des loups, 1976
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas vlků. Přihlašte se a napište ho.
Nevím, zda nejsem sebemskačská, po epidemii covidu si číst o morové. Ale příběh byl zajímavý, krásně rozebrané postavy a jejich charaktery. Jsem ráda, že jsem četla knihu napsanou jinak, než píší dnešní autoři. Tím je nehaním. A Guyon měl fakt pech.
Kniha Čas vlků v seznamech
1988 | O černém beránku a bílém vlkovi |
1985 | Dlouhé čekání |
1980 | Čas vlků |
1970 | Noc bloudění |
1972 | Plody zimy |
Co je horší, či snad lepší? Jít do války, někde se ukrývat, nebo žít v izolované oblasti zasažené morem. Hrdina tohoto románu Gyon, opravdu nemá moc na výběr. Na pozadí historických událostí pan Clavel dokázal sepsat opravdu velice strhující román, který ve mně vyvolává mnohé otázky. Zastávám názor, že za vznikem různých bájí a pověstí, stojí především lidská nevzdělanost. A tento román mě v tomto názoru jenom utvrzuje. Strach, lidská zloba a zneužití moci, jsou hlavními atributy tohoto velice vydařeného románu, který si s velikou chutí zařazuji na seznam knih, které doporučuji. Audiokniha je neméně vydařená a opravdu velice dobře ji načetl pan Miloš Vavruška.