Čas zrádců: Cambridgeská pětka přehled

Čas zrádců: Cambridgeská pětka
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406819/mid_cas-zradcu-cambridgeska-petka-3Vi-406819.jpg 4 37 37

Cambridge je město špionů. Své o tom ví i charismatický profesor Hunt. Možná proto se tolik zajímá o práci Wery, kterou fascinuje špionážní skupina Cambridgeská pětka – pět studentů, kteří se ve třicátých letech nechali zlákat ruskou tajnou službou a desítky let jí úspěšně předávali informace. Zdálo se, že tyto časy jsou dávno pryč. Ale pak se Hunt zaplete do vraždy. Je skutečným viníkem, nebo pouhou obětí? A může vůbec věřit lidem ve svém okolí? Čas špionů zřejmě ještě nekončí…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Cambridge 5 - Zeit der Verräter , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas zrádců: Cambridgeská pětka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Shanib
11.06.2024 2 z 5

Těžko říct...opravdu si svým hodnocením vlastně nejsem jistá. První polovina byla nudná a ačkoliv autorka věděla, co dělá (jinak by to ani nešlo), na mě tento styl působil hodně rozpačitě. V podstatě to byly dvě knihy v jedné a hlavní postava žádná. Až v poslední třetině obsah nabral na spádu a já se na čtení konečně těšila, nicméně padouch byl dost předvídatelný a já byla ráda, že už je konec. Je to škoda, špionské knížky mám obvykle ráda.

denoush
28.09.2023 4 z 5

Ve výsledku to byl celkem hezký thriller, ale mně osobně by se asi víc líbilo, kdyby se děj zaměřil jen na jednu dějovou linku. A to spíš na tu, která sledovala příběh mladých studentů ze současnosti, a to z důvodu, že mi jsou věkově blíž a byli mi sympatičtější.
Zároveň bylo trochu matoucí mít informace přímo od osob, kterých se to týkalo a potom v podstatě z druhé ruky od lidí, kteří někde něco vyštrachaly.


Nestorkea
17.07.2021 2 z 5

"... Daphne by mi teď jistě řekla, že jsem ještě pořád nic nepochopila..."
Jo, měla by pravdu. Začátek mě nudil, zhruba v polovině přišel zlom a já myslela, že už mě čekají jen světlé zítřky. Bohužel se tak nestalo a konec všechno zazdil..
Kimův příběh je bezesporu zajímavý a má potenciál, ale ta omáčka okolo byla zbytečná. Zápletka nebyla pořádný uzel, ale spíš taková mimochodná vlnka.
Místo jedné knihy by se daly napsat dvě - jedna o Kimovi a jedna o Huntovi. Obě propracovat více do hloubky, nezaměřovat se tolik na "kdo, kde a s kým" či na sexuální orientaci zúčastněných a bylo by to fajné.
Takhle bohužel maximálně tři hvězdy.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019


Knižní novinky (13. týden)

24.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čas zrádců: Cambridgeská pětka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených46x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x