Casino Royale přehled

Casino Royale
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544665/bmid_casino-royale.png 4 154 154

James Bond - agent 007 série

1. díl >

SEZNAMTE SE S JAMESEM BONDEM, NEJSLAVNĚJŠÍM ŠPIONEM NA SVĚTĚ. Před více než sedmdesáti lety vstoupil v Casinu Royale poprvé na scénu agent 007 ve službách Jejího Veličenstva. Jeho úkolem je zastavit bankéře světového terorismu Le Chiffrea. Před více než sedmdesáti lety vstoupil v Casinu Royale poprvé na scénu agent 007 ve službách Jejího Veličenstva. Bystrý mozek, pevné svaly, hluboké oči, něžné ruce – žádná žena mu neodolá. Jeho úkol vždy zní: Zachránit svět před teroristy! Jak na to? Je to jednoduché, tentokrát stačí dostat na mizinu bezohledného ruského agenta u bakaratového stolu s astronomickými sázkami. „Le Chiffre“ je už léta hlavním cílem britské tajné služby. Pokud se Bondovi podaří ho přelstít, Le Chiffre bude svými plátci v Moskvě pravděpodobně „poslán do důchodu“. Zdá se, že štěstěna Bondovi přeje. Někteří lidé však nehrají vysokou hru podle pravidel a Bond se kvůli své náklonnosti ke krásné Vesper dostává do vážných potíží. Strohé, napínavé a stylové úvodní dobrodružství s agentem 007 má všechny znaky, díky nimž se tato série stala legendární pro celou generaci čtenářů a diváků.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: audiokniha , Tympanum

Casino Royale, 1953

Interpreti: Jiří Dvořák

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Casino Royale. Přihlašte se a napište ho.

Knihomolka2009
22.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Do této knihy jsem se pustila především díky zhlédnutí nyní již mého oblíbeného filmu ,,Casino Royale" z roku 2006. Věděla jsem, že film je hodně odchýlený od knihy, ale přesto jsem toužila přečíst si předlohu od tak skvělého filmu, a musím říct, že po dočtení nejsem vůbec zklamaná. Příběh se rychle čte a obsahuje zajímavé informace, nezdržuje se nudnými zdlouhavými popisy a spíše se soustřeďuje na pocity Jamese Bonda. Líbí se mi, že pro ty, kteří se neorientují v hrách hraných v kasínech, jsou tady vysvětlivky k Bakaratu, který je právě klíčovou hrou v této knize. Tato hra se řeší asi polovinu knihy a pro moc jiných věcí tady není místo, následně však dojde k obratu a příběh se začne zaobírat více vztahem Jamese Bonda a Vesper Lyndové, která je v knize i ve filmu hlavní ženskou protagonistkou. Vyvinutí jejich počáteční přitažlivosti v osudovou lásku bylo napínavé číst a o to víc je pak emotivní Vespeřina sebevražda a následný dopad, který má tato událost na Jamese Bonda. Třešničkou na dortu je pak ještě dopis, který napsala Vesper Bondovi. Na knize je však patrná její zastaralost, zejména v názorech na ženy, které se točily kolem známých klišé, například, že žena patří do kuchyně. Když se ještě pozastavím nad srovnáním knihy s filmem, tak musím pochválit převedení Jamese a Vesper na filmové plátno, opravdu byly jen trochu zmodernizovaní ( stejně jako celý film, akorát, že těch odboček měl o hodně více ) ale jejich chemie byla stejná jako v knize. Doporučuji jak přečíst knihu tak zhlédnout film.

Michelle13
10.03.2024 3 z 5

I přesto, že je kniha jedinečným a napínavým pohledem do světa tajných agentů, hazardu a mezinárodního intrikářství tak mě to teda nepřišlo. Kniha je docela jednohubka, ale v celém příběhu se toho moc nedozvíte. Vlastně jedna věc by byla a to hraní v kasinu. Je pravda, že je to první dobrodružství agenta 007, Jamese Bonda, je tedy možné, že se vytváří standard pro veškeré budoucí špionážní romány. Autor představuje Bonda jako muže, který není pouze nesmlouvavým zabijákem, ale také sofistikovaným gentlemanem s neotřesitelným vztahem k hazardu. Musím říct, že hazardu tam bylo až přehnaně. Příběh se rozvíjí při hazardní hře baccarat, kde se Bond snaží překazit plány nebezpečného ruského agenta. Intriky, špionáž a napětí jsou zde podávány s nádechem elegance a vkusu, což dává příběhu specifický šarm. Knihu jsem četla v rámci binga a děkuji za to. Do knihy bych sama nešla, ale nevím jestli si přečtu další knihy od autora. Uvidíme co přinese budoucnost. Pokud bych to měla srovnat i s filmem tak se mi film rozhodně líbil víc než kniha.

Marůš13
24.02.2024 1 z 5

Chtěla jsem dát Bondovi šanci, ale tohle bylo horší ještě než jsem očekávala... Četla jsem v originálním znění, styl psaní nebyl ničím zajímavý, připadalo mi, že autor sem tam používá "velká" slova, aby to knížce dodalo vyšší kvality. O příběhu se snad nedá ani mluvit, postavy a hlavní záporák jsou nevýrazné, nemají žádný charakter a o samotném Bondovi a jeho sexistických narážkách ani nemluvě. Asi je to jen kniha pro muže no a nesmí se nad tím moc přemýšlet. Pro mě ale, jako studenta anglické literatury, se tahle knížka řadí k těm nejhorším, co jsem četla.

Kniha Casino Royale v seznamech