Gambit Ivanhoe přehled
Simon Hawke
1. kniha série Časoválky. Lucas Priest, seržant Temporálního sboru armády Spojených států, nemá právě lehkou službu – v časových válkách se už plavil s lordem Nelsonem, bojoval s generálem Custerem u Little Big Hornu, s Hannibalem a jeho slony, celý rok strávil kočováním a Attilou a z války na Krymu mu zůstala jizva po ráně šavlí. To však nebylo nic proti tomu, co jej čeká teď – spolu se svými přáteli je vyslán do Anglie 12 století, aby zlikvidoval samozvaného Richarda Lví srdce, zachránil historii před rozštěpením a tím i budoucnost lidstva. Přeložil Vladimír Lackovič.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1993 , BaronetOriginální název:
The Ivanhoe Gambit, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gambit Ivanhoe. Přihlašte se a napište ho.
Sice jsem nepochopila, proč vojáci z budoucnosti časovali bojovat do minulosti, ale samotný příběh falešného Ivanhoa a Robina Hooda, kteří se snaží zabránit rozštěpení časové linie zabitím falešného Richarda Lví srdce, mě bavil.
Jednohubka, první setkání s knížkou, která by propojovala scifi s historií. Ale bavilo mě to. Jen ty hrátky s časem pořád nechápu.
Kniha Gambit Ivanhoe v seznamech
cestování časemAutorovy další knížky
1993 | Gambit Ivanhoe |
1996 | Zatracenec |
1997 | Nomád |
1996 | Železný trůn |
1996 | Hledač |
Ta jedna hvězda za to, že je to knížka přesně na cestu vlakem do práce a z práce. Ale jinak mě to moc nebavilo, zkoušela jsem ještě další díly Časoválek, ale dojem se nezlepšil. Člověk zná ta původní "díla", vzhledem ke svému koníčku znám dějiny i trochu nad rámec středoškolského dějepisu, ale pan Hawke mě nazaujal, nepřesvědčil.