Most duší přehled

Most duší
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489710/bmid_most-dusi-wle-489710.jpeg 4 80 80

Kdekoli se objeví duchové, tam se vydá i Cassidy… anebo je to naopak? Cass má pocit, že už lovení duchů celkem zvládá. Přece jen, ona i její nejlepší kamarád, duch Jacob, úspěšně překonali nástrahy dvou strašidelných měst, která navštívili během natáčení pořadu Cassiných rodičů. Nic ji však nemohlo připravit na New Orleans, které svá strašidelná místa vystavuje přímo na odiv. Ve městě plném staré magie, duchařských atrakcí, tajuplných kobek a nespoutané hudby se Cass propadá do děsivých příběhů doslova na každém kroku. A za tím vším číhá protivník, o kterém nikdy netušila, že mu bude muset čelit: služebník samotné Smrti. Před Cassidy stojí zatím její nejnebezpečnější výzva… a před jejím přátelstvím s Jacobem také.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Most duší. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

evineckY
včera 5 z 5

Victoria Schwab je skvělá vypravěčka s úžasnou fantasii.
I když je tato série kraťounká, je senzační a nabitá dějem !
Tentokrát navštívíme New Orleans !!!

spoiler:
S rachotem kolem nás projede kočár tažený koňmi. Pak v opačném směru pohřební vůz.
A to nejsem v Závoji. Tohle je živá, dýchající verze New Orleansu.
Jsme ubytovaní ve Francouzské čtvrti, kde mají ulice jména jako Bourbon nebo Royal, budovy jsou nízké a přikrčené a kované železné mříže balkonů lemují průčelí každé budovy jako popínavý břečťan. Je to střet barev, stylů a zvuků. Dlažební kostky a beton, zkroucené stromy a převislé liánovité rostliny. Žádné místo, které jsem kdy navštívila, v sobě nemělo tolik protikladů.
Edinburgh, ve kterém se natáčel první díl pořadu, byl vlhký a šedý, město starých kamenů a schovaných uliček, s historií na každém rohu, i nahoře na povrchu. Paříž byla naopak jasná a čistá, samé zlatě zdobené ornamenty a široké ulice, její tajemství pohřbená pod zemí.
New Orleans je – něco jiného.
Není to místo, které lze zachytit na fotce.
Je hlasité, přelidněné a plné věcí, které se k sobě nehodí, klapot koňských podkov se tluče s klaksonem a saxofonem. Je tu spousta restaurací, tetovacích salonů a obchodů s oblečením a mezi nimi vsazené výklenky se svíčkami, kamínky a obrázky svatých, zářící neonové znaky ve tvaru ruky s dlaní obrácenou nahoru a křišťálové koule. Nedokážu rozeznat, do jaké míry jde jen o přehlídku pro turisty a do jaké míry je to skutečné.
A navrch toho všeho – nebo spíš za tím vším – duní Závoj, plný duchů, kteří chtějí být spatřeni a slyšeni.

evismaior
03.06.2024 3 z 5

65% - opět o chlup lepší než předešlý díl. Cassidy se s rodiči a kamarádem duchem tentokrát přesouvají na duchařské natáčení do New Orleans, město je plné hřbitovů, obchodů s vúdú a místností, kde se pořádají seance, takže o napětí není nouze, zvlášť ve čtvrti, která několikrát shořela a Závoj mezi světem živých a mrtvých má na mnoha místech hned několik vrstev pro různé duchy. A jelikož Cassidy, která při pádu do řeky těsně unikla smrti, Smrt vyhmátne a pošle za ní Emisara, aby ji odvedl tam, kam patří, tak je děj na 12letou hrdinku docela hutný a možná ani návštěva kamarádky Lary a její znalosti o světě duchů nebudou stačit.
Přesto se obávám, že se mi tahle série rychle vykouří z hlavy, autorka nedokázala zařídit, abych si jako čtenář dokázala k některé z postav vytvořit vztah, snad jen ten závěrečný zápas, kdy Cassidy, Lara a Jacob naplno otestují sílu svého přátelství (i když mi ve všech třech dílech přišli spíš jako lidi, které svedly dohromady okolnosti, než jako opravdoví přátelé), ve mně vykřesal mírnou touhu přát jim, aby to s nimi dobře dopadlo.


lenka7679
21.09.2023 5 z 5

Pěkné zakončení. Dovedu si představit, že by to autorka mohla přetavit i do podoby pro starší čtenáře. Pamatuji si, že u podobných příběhů a knížek jsem začínala číst a vtáhly mě do knižního světa. Od autorky jsme četla první díl Archivu a tam mě vůbec nezaujala. Tady mě naopak velmi překvapila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Most duší v seznamech

v Přečtených89x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených5x
v Knihotéce121x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech2x