Tunel kostí přehled

Tunel kostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465029/bmid_tunel-kosti-zAA-465029.jpg 4 120 120

Královna hrůzostrašných příběhů Victoria Schwabová přináší další napínavou zápletku, která zaručeně nadchne všechny milovníky fantasy. I v druhém dílu série lovkyni duchů Cassidy Blakeovou pronásledují problémy... a to ještě víc než obvykle. Cass se svými rodiči (a samozřejmě i nejlepším kamarádem, duchem Jacobem) tentokrát zamíří do Paříže, kde Blakeovi natáčí další díly pořadu o nejstrašidelnějších místech světa. Bylo by fajn jíst jeden croissant za druhým a užívat si výhled z Eiffelovky, kdyby v podzemních katakombách nečíhalo děsivé nebezpečí. Když Cass omylem probudí mocného poltergeista, zjistí, že to není žádný obyčejný duch a zbavit se ho bude možná nad její síly, pokud včas nevymyslí, jak na něj. A času je zoufale málo... Vydejte se s Cass do světa duchů, přízraků a zjevení a odhalte tajemná zákoutí světů, o kterých jste neměli ani tušení.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , #booklab
Originální název:

Tunnel of Bones , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tunel kostí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

evismaior
dnes 3 z 5

60% - od prvního dílu je znát značný posun v kvalitě, hlavní hrdinka Cassidy se tentokrát v rámci natáčení duchařského dokumentu přesunula s rodiči do Paříže a autorce se daří udělat vyprávění celkem strašidelné a pestré. Tentokrát je Cassidyiným protivníkem poltergeist s podobou malého chlapce, který se kdysi ztratil v pařížských katakombách plných kostí a nyní působí chaos i v reálném světě a neplatí na něj žádná pravidla, která Cassidy úspěšně uplatňuje u dalších duchů, jimž stačí nastavit zrcadlo, odříkat zaříkadlo a vytáhnout z nich vlákno života. A navíc Jacob podivuhodně nabírá na síle...
S tím velkým písmem a řádkováním se to čte samo, i když se obávám, že si za týden nebudu pamatovat, o čem to bylo. Přetrvává totiž problém z předchozího dílu, a sice že postavy nemají žádný charakter, a tak si k nim nedokážu vytvořit žádný vztah. Rodiče jsou zkrátka rodiče, Lara je světaznalá kamarádka na telefonu, Jacob sice prozradí, jak zahynul (jenže se z toho stejně nedozvíme, proč Cassidy zachránil a co je k sobě tak táhne) a jediná informace o Cassidyině povaze se snad dá vyzískat z toho, že se považuje za Nebelvírku (pokud ale četla jiné knihy než Pottera, tak nám to autorka tají). Duchy k záchraně si vybírá nahodile, často přijde na místo, kde si čtenář řekne - tady musí být spousta nebohých duší, které by potřebovaly na druhou stranu, ale Cassidy raději obejde Závoj a zdrhne. A pak se zas ne úplně logicky pustí do zjevného nebezpečí. Jsem zvědavá, zda se autorka v dalším (posledním, aspoň zatím) díle zlepší.

lenka7679
21.09.2023 5 z 5

Opět svižný a uvěřitelný děj. Krátké kapitoly, velká písmena, rychlé a chytlavé čtení. Pro děti od desátého roku i pro dospělé.


Ainyska
05.07.2023 4 z 5

Tento díl mi přišel kapánek utahanější a trošičku slabší než předchozí, ale i tak mě bavil a těším se na další pokračování. Jsem velmi zvědavá, jak se bude vyvíjet postava Jacoba. Kdybych byla v cílové skupině, myslím, že tohle by mě hodně bavilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tunel kostí v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených133x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených8x
v Knihotéce137x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech4x