Umění snít přehled
Carlos Castaneda
Don Juan kdysi nazval snění čarodějů "bránou k nekonečnu", které snivci otevírá jiné skutečnosti. Kniha odkrývá nový vhled do světa čarodějů a popisuje první čtyři brány, jimiž snivec na své pouti prochází za hranice tohoto světa.
Literatura světová
Vydáno: 2005 , Volvox GlobatorOriginální název:
Art of dreaming, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Umění snít. Přihlašte se a napište ho.
Poutavá kniha o cestování ve světě snů, kde jako teleport do dimenze anorganických bytostí slouží prstýnek o kterém se vám zdá. Carlos Castaneda byl mnohokrát usvědčen ze lži postavy a dokonce celé kmeny na které se odvolává nikdy neexistovaly. Závěrečnou zkouškou jeho nauky je vrhnutí se do propasti s vírou, že jesltiže je váš záměr dostatečně silný udějou se okolnosti tak, že přežijete. Tato zkouška sice značně reguluje ortodoxní Castanedovy čtenáře, za což jsem mu vděčný. Nicméně zkusme to i jinou cestou = Je toliko krásných knih. Nečtěte to. :)
Kniha Umění snít v seznamech
1994 | Oddělená skutečnost |
1999 | Kolo času |
1996 | Cesta do Ixtlanu |
2005 | Umění snít |
2003 | Aktivní tvář nekonečna |
Poslouchal jsem jako audioknihu a hodnotím (z toho co jsem od Castanedy četl) jako nejlepší knihu. Popisuje energerický model světa jak ho známe my, většina knihy se však zaměřuje na praktické ovládnutí lucidního snění.